Nystartad salong med skönhet på menyn

Insidan Artikeln publicerades
– Utbildningen till hudterapeut vid Gildaskolan var väldigt intensiv men fantastiskt rolig, berättar Lina Erlandsson medan hon ger Ida Strömberg en avslappnande ansiktsmassage.
Foto:Hannah Andersson
– Utbildningen till hudterapeut vid Gildaskolan var väldigt intensiv men fantastiskt rolig, berättar Lina Erlandsson medan hon ger Ida Strömberg en avslappnande ansiktsmassage.

I april tog Lina Erlandsson emot sina första kunder i nya salongen Linas Beautysage på Möllebacken i Simrishamn. Namnet är en lek med orden skönhet och massage, vilket är en bra sammanfattning för vad Lina erbjuder.

– Jag är sedan tidigare utbildad medicinsk massageterapeut. I februari i år tog jag examen från Gildaskolan i Malmö och kan nu även titulera mig auktoriserad hudterapeut, säger Lina Erlandsson och berättar att utbildningen både är godkänd av Sveriges hudterapeuters riksorganisation och håller internationell standard enligt CIDESCO.

Lina brinner för att ge sina kunder en avslappnande upplevelse i vardagen och bidra till deras välmående.

– Jag har alltid varit en omhändertagande person som gillar att möta människor och få lov att pyssla om dem.

På behandlingsmenyn står olika typer av ansiktsbehandlingar med tillval som färgning och formning av fransar och bryn, men även svensk klassisk massage, aromamassage med eteriska oljor, spraytan-behandling och vaxning med sockervax.

– Det är en skonsam vaxningsmetod med silkeslent resultat som är särskilt bra för känslig hud, berättar Lina och poängterar att det är viktigt att välja sina hudvårdsprodukter med omsorg. Jag använder mig av produkter från Esse, en probiotisk hudvårdsserie som är ekologisk, rättvisemärkt och inte testad på djur.

Det vanligaste problemet som Lina möter är kunder som använder fel hudvårdsprodukter för sin hudtyp.

– Många är exempelvis väldigt yttorra men har en fet hy i grunden. Det är en stor vinst att gå till en hudterapeut för att få kunskap om vilken hudtyp du har och tips om vilka produkter som passar.

Ett annat återkommande scenario som Lina stöter på är problem orsakade av stress.

– Vad som pågår på insidan syns också på utsidan, många av oss är väldigt stressade och det syns på vår hud. Vi fick även lära oss en del näringsfysiologi på utbildningen och för att kunna ge kunderna enkla kostråd.

Lina tog över lokalen på Möllebacken i början av året och öppnade dörren för de första kunderna i april. Lördagen den 19 april mellan klockan 10-13 bjuder hon in till öppet hus för alla som är nyfikna, vill prata hudvård eller bara hämta en behandlingsmeny.

Text och bild: Hannah Andersson