Nytt på årets marknad

Kivik Artikeln publicerades
Mycket nytt väntar besökarna till Kiviks marknad.  Marknadens öppettider är måndag 15/7 och tisdag 16/7 klockan 10.00 – 00.00.
Foto: Louise Lind
Mycket nytt väntar besökarna till Kiviks marknad. Marknadens öppettider är måndag 15/7 och tisdag 16/7 klockan 10.00 – 00.00.

Marknadsveckan närmar sig med stora steg. 15-16 juli har det blivit dags för årets upplaga av klassikern Kiviks marknad och besökarna har en hel del nyheter att se fram emot.

– I år tar vi avstamp i en flerårig satsning som vi haft i tankarna ända sedan vi tog över marknaden, berättar Dennis Nilsson på Marknadsevent i Sverige AB som tog över driften av Kiviks marknad för tre år sedan.

Mer underhållning och ett varierat utbud är vad som väntar marknadsbesökarna.

– Många barnfamiljer besöker marknaden och vår ambition är att det ska finnas något som lockar alla familjemedlemmar.

Förra årets marknadsdagar bjöd på väldigt varmt väder.

– Vi upplevde att det var färre besökare i fjor jämfört med tidigare år och det kan mycket väl ha berott på vädret.

Antalet knallar har också minskat något.

– Många från den gamla stammen börjar bli till åren och orkar kanske inte med livsstilen som det innebär att vara knalle, resonerar Dennis.

Kiviks marknad startade år 1907.

– Vi är måna om att vårda traditionerna, det är viktigt att besökarna känner igen sig, samtidigt måste marknaden hänga med sin tid och utvecklas för att fortsätta locka besökare.

Underhållningen som årets marknad bjuder sina besökare på, tar plats på och kring scenen som är centralt placerad på marknadsområdet. Barnen kommer bland annat att få möta sina favoritkaraktärer, Bamse, Fåret Shaun, Marshall från Paw Patrol, Pippi och självaste jultomten. För de vuxna väntar musikunderhållning.

– Det kommer även att erbjudas helikopterlyft och ett ännu större serveringsområde än tidigare år.

Slår satsningen väl ut väntar fler nyheter.

– Nästa år är planen att erbjuda en motormässa och en fritidsmässa vid sidan av knallarna, avslöjar Dennis.