Österlen – näst mest romantiska platsen

Simrishamn Artikeln publicerades
När HomeAway-resenärer fick rösta om vilken plats som är Sverige mest romantiska knep Österlen en andraplats efter Stockholm.
Foto: Torun Börtz
När HomeAway-resenärer fick rösta om vilken plats som är Sverige mest romantiska knep Österlen en andraplats efter Stockholm.

Sverige bjuder på många guldkorn från norr till söder när det kommer till städer och orter som är som upplagda för romantik. Semesterexperten HomeAway har genomfört en undersökning bland svenska HomeAway-resenärer över vart i Sverige de helst vill åka på en romantisk weekend.

Resultatet visar att nästan 20 procent av de svarande valde Österlen som sin favorit, vilket betyder att ”Sveriges Provence” tog hem en hedrande andraplats, näst efter vinnaren Stockholm. Även mysiga Visby och sommarfavoriten Sandhamn i Stockholms skärgård kvalar in på tio-i-topp-listan.

Stockholm kniper förstaplatsen i omröstningen att vara Sveriges mest romantiska stad med 27 procent av rösterna i en undersökning genomförd av HomeAway. Närheten till Mälaren, lummig natur mitt i storstaden, kullerstensgatorna i Gamla Stan och det stora utbudet av restauranger och nöjesliv bidrar samtliga till att Stockholm är en perfekt weekendstad för kärleksparet. På andraplats kommer de natursköna slätterna på Österlen med 18 procent, tätt följt av romantiska Visby på tredjeplats med 17 procent. På fjärdeplats hamnar Trosa.

De 10 mest romantiska platserna i Sverige*

Stockholm

Österlen

Visby

Trosa

Sandhamn

Mölle

Tällberg

Tylösand

Riksgränsen

Åre

* Undersökningen genomfördes av uthyrningsföretaget HomeAway® under perioden januari till mars 2018. Nära 3,300 svarande deltog i undersökningen från åtta europeiska länder, däribland Sverige.