Österlenförlag kan få pris

Simrishamn Artikeln publicerades
Förläggaren Petra Ariton tog själv initiativ till den prisnominerade antologin.
Foto: Johan Bentzel
Förläggaren Petra Ariton tog själv initiativ till den prisnominerade antologin.

Österlen är representerat bland de böcker som har nominerats till Årets Projektledarbok.

”Mer än bara ord: på tal om framgångsrik kommunikation”, utgiven på Österlenbaserade Ariton Förlag i augusti i fjor, är en av 13 nominerade böcker till utmärkelsen Årets Projektledarbok.

Priset, som delas ut på Projektverktygsdagen i Stockholm den tionde maj, instiftades 2008 och är tänkt att lyfta fram böcker som berör projektledning, ledarskap, kommunikation, teamutveckling och andra närbesläktade ämnen.

Efter sex år och 56 utgivna böcker är detta Ariton Förlags första prisnominering, vilket gör det hela ännu mer speciellt för förläggaren Petra Ariton.

– Det är hur stort som helst. Bara nomineringen är nästan hela vinsten i sig. Det känns väldigt roligt, säger hon.

I ”Mer än bara ord: på tal om framgångsrik kommunikation” medverkar 28 skribenter, varav fyra kommer från Österlen: Gaby Gummesson, Ylva Stockelberg, Linda Ohlsson och Petra Ariton själv.

De känner varandra väl genom Qklara, ett nätverk för företagsamma kvinnor på Österlen. Initiativet till boken kom från Petra Ariton.

– Vi gillar att göra antologier. Att samla flera olika personers erfarenheter ger mer än att bara lyfta fram en person. Så vi har tittat på kommunikation ur många olika vinklar. Kommunikation är väldigt spännande. Vi kommunicerar ju hela tiden. Det går liksom inte att inte kommunicera, säger hon.

Det var inte tänkt så, men i slutändan blev det enbart bidrag från kvinnor i ”Mer än bara ord: på tal om framgångsrik kommunikation”.

Därför tror Petra Ariton också att tilltalet i första hand passar kvinnliga läsare.

– Det känns naturligt att vi har skrivit för kvinnor. Så den riktar sig till kvinnor som vill bli bättre på att kommunicera.