Per Carlén gästar Föreningarnas dag

Insidan Artikeln publicerades
På lördag gästar Per Carlén Föreningarnas dag i Simrishamn för att ge en inspirerande föreläsning. Arkivbild från tidigare i år när Per tog emot dottern Hilda Carléns pris Årets ambassadör på Stora Idrottsdagen i Ystad. Foto: Mårten Svemark 2 bilder
Foto:Press
På lördag gästar Per Carlén Föreningarnas dag i Simrishamn för att ge en inspirerande föreläsning. Arkivbild från tidigare i år när Per tog emot dottern Hilda Carléns pris Årets ambassadör på Stora Idrottsdagen i Ystad. Foto: Mårten Svemark

På lördag, den 16 september, äger Föreningarnas dag rum i Jonebergshallen i Simrishamn. ÖM har pratat med Susanna Udvardi, ordförande i Föreningsråd Simrishamn som är arrangör för dagen.

Vilka är ni i föreningsrådet?

– Föreningsråd Simrishamn är en paraplyorganisation för föreningar, byalag och frivilligorganisationer i Simrishamns kommun, berättar Susanna Udvardi. Vi verkar för samverkan, gemenskap och för en positiv samhällsutveckling. Vi erbjuder en plattform för våra medlemmar, som verkar inom ramen för de grundläggande demokratiska värderingarna och är en röst när det gäller frågor rörande ideell verksamhet i Simrishamns kommun. Föreningsrådet är politiskt och religiöst obundet.

Varför arrangerar ni föreningarnas dag?

– För att synliggöra det mångfacetterade föreningslivet vi har i Simrishamn, svarar Susanna. För att allmänheten skall kunna träffa föreningar, byalag och få tillfälle att prova på vissa aktiviteter eller få information om vad olika föreningar och byalag erbjuder. Det blir en vinn-vinn situation för alla. Allmänheten, både stora och små, kan gå runt och testa olika aktiviteter och föreningarna får möjlighet att knyta kontakt både med invånare från kommunen, och med de andra utställarna. I år är det femton föreningar som ställer ut.

Vad kommer dagen att bjuda på?

– Dagen blir fylld med olika aktiviteter, för de yngre barnen 5-12 år blir det pröva på bandy som FC Cimrishamn håller i, sen blir det yoga och även pröva på ”gym” hos Friskis och Svettis. Det blir ansiktsmålning med Rädda Barnen och tipsrunda med fina priser. Klockan 12.00 kommer en av Sveriges mest framgångsrika handbollsspelare, Per Carlén, att hålla en inspirerande föreläsning. Per kommer att berätta om socialt engagemang och idrott, om vikten av integration och att ha kul. Så förmiddagen blir fylld med roliga aktiviteter och Nova Academys elever står för god fika. Alla är välkomna, både stora och små, avslutar Susanna med att hälsa.

Text: Hannah Andersson

Fakta

Föreningarnas dag

Lördagen den 16 september klockan 10-13 i Jonebergshallen, Simrishamn. Prova på aktiviteter och träffa föreningar.

Klockan 12.00 föreläser Per Carlén.

Fri entré.