Premiär för alternativmässa på Tranesgården

Insidan Artikeln publicerades
Ett trettiotal utställare erbjuder allt från hantverk och keramik, till spådomar i runor, klangterapi och frigörande dans.
Foto:Hannah Andersson
Ett trettiotal utställare erbjuder allt från hantverk och keramik, till spådomar i runor, klangterapi och frigörande dans.

Lördagen den 27 maj klockan 10-17 arrangerar Tranås Ungdomsförening sin första alternativmässa med fokus på hälsa på Tranesgården i Skåne Tranås. ÖM har pratat med Irène Moberg och Åsa Moberg, två av initiativtagarna till mässan.

Vad kommer mässan att erbjuda sina besökare?

– Ett 30-tal handplockade utställare från hela Skåne, svarar Irène Moberg. Under dagen ges det även föreläsningar om två olika healingmetoder med Janne Franzen och Susanne Zenthio och en föreläsning om klangterapi med Lenamo Pedersen, berättar Åsa Moberg. Det erbjuds även olika prova-på-aktiviteter som frigörande dans med Sandra Eriksson, änglaseans med Malin Somstedt och trumresa med Linda Braekhus.

Kaffe kan besökarna dricka till Gudinnesång. Entré, barn under 16 år gratis i vuxen sällskap. Priset på prova på aktiviteterna varierar. Irène tipsar om att det är enkelt att ta bussen till mässan.

– Skåneexpressen 4 stannar i Skåne Tranås och från busshållplatsen är det cirka tre minuters promenad till torget och Tranesgården där alternativmässan äger rum.

Text och bild: Hannah Andersson