Rörservice i Brösarp i nya händer

Simrishamn Artikeln publicerades
André Parkosidis är sedan augusti ny ägare till Rörservice i Brösarp som drivits av Ole Andersen sedan 2004.
Foto: Fredrik Ekblad
André Parkosidis är sedan augusti ny ägare till Rörservice i Brösarp som drivits av Ole Andersen sedan 2004.

Ibland avgör slumpen ens öde. Ett möte på Rinkaby Rör tidigare i år förändrade rörläggaren André Parkosidis liv.

Det var vid disken på VVS-företaget som André mötte Ole Andersen, ägare till Rörservice i Brösarp och fick ett erbjudande han inte kunde tacka nej till.

– Jag var där för att handla lite grejer och berättade vad jag behövde. Då frågade Ole om jag var rörläggare ”för jag hör att du kan dina saker”. Sedan började vi snacka och det dröjde inte länge innan han erbjöd mig att ta över hans företag, berättar André.

Rörservice i Brösarp är en väletablerad firma med runt 800 kunder från Kristianstad i norr till Ystad i söder. Ole Andersen har drivit företaget sedan 2004 men har av hälsoskäl tvingats trappa ner.

– Ole är mån om att företaget sköts i samma anda som tidigare och det har jag stor respekt för. Jag är jätteglad att jag fick den här chansen och jag kommer ta hand om både gamla och nya kunder, säger André, som bor i Höör.

– Jag utgår därifrån så det blir en del körande, men på sikt planerar jag att ha en anställd som tar hand om sydöstra Skåne.

En trilskande varmvattenberedare är ingen match för André.
Foto: Fredrik Ekblad
En trilskande varmvattenberedare är ingen match för André.

Att han en dag skulle driva egen firma förvånade ingen i hans närhet. Hela hans släkt är nämligen egenföretagare och hantverkare.

– Min far och min morfar är snickare. Min bror är grävmaskinist och min farbror plattsättare, så det låg nära till hands, säger han och skrattar.

Andrés mål är att företaget ska växa successivt och han siktar på att ha fyra anställda inom några år.

– Ole kommer också stötta upp om det är något akut, så det känns bra.