Smakrik helg i Brösarp

Insidan Artikeln publicerades
– Ta god tid på dig när du gör barbecuesåsen och använd bara kött och grönsaker av hög kvalitet, svarade den regerande BBQ-världsmästaren Alfons Wienen från Tyskland när undertecknad bad om hans bästa tips till hemmagrillaren. 4 bilder
Foto:Fredrik Ekblad
– Ta god tid på dig när du gör barbecuesåsen och använd bara kött och grönsaker av hög kvalitet, svarade den regerande BBQ-världsmästaren Alfons Wienen från Tyskland när undertecknad bad om hans bästa tips till hemmagrillaren.

Mat, dryck och kulinarisk kunskap från hela Skåne samlades i Brösarp när Skånes Matfestival i helgen femårsjubilerade. Besökare kunde prova allt från grillad spädgris till långtidsjäst surdegsbröd. I festivalens olika temaområden mötte publiken mathantverkare, företag, kockar, förädlare och andra människor som på ett eller annat sätt arbetar med mat och som ville dela med sig av sin kunskap och sin passion. Vi träffade några.

Text och bild: Fredrik Ekblad