Spring eller vandra för en god sak

Insidan Artikeln publicerades
Förra året var det premiär för Charity trail i Smedstorp. Många barn ville vara med i Kids trail, där utmaningen bland annat består i att ta sig förbi banans gladiatorer.
Foto:Gael Joly
Förra året var det premiär för Charity trail i Smedstorp. Många barn ville vara med i Kids trail, där utmaningen bland annat består i att ta sig förbi banans gladiatorer.

På lördag, den 16 september, har det för andra året blivit dags för Charity trail i Smedstorp. Charity trail är ett välgörenhetsevenemang som anordnas till förmån för Hjärtebarnsfonden. Det är Smedstorps IF som är arrangör, i samarbete med Gael Joly, ADP sport events AB.

Förra årets Charity trail lockade cirka 350 deltagare.

– Det blev ett väldigt lyckat arrangemang, konstaterar Gael Joly som hoppas på ännu fler deltagare i årets välgörenhetslopp.

– Hela familjen kan vara med! uppmanar han.

En nyhet för årets Charity trail är en kortare vandring, Hjärtepromenaden.

– Vi fick önskemål om en enklare vandring från deltagare som vill bidra till insamlingen men inte vill springa Naturloppet eller vandra den längre Gårdlösaleden, berättar Gael. Därför erbjuder vi i år Hjärtepromenaden, som är en cirka fem kilometer lång vandring genom Smedstorp och inte kräver nummerlapp.

Liksom i fjor erbjuds Naturloppet, Gårdlösaleden trail och Kids trail. Naturloppet är 5 kilometer långt och öppet för alla. Start klockan 12. Banan är varierande och går på grus, motionsspår, skogsstigar och gräs.

Deltagarna i Gårdlösaleden trail väljer själva om de vill gå eller springa. Ingen tidtagning. Start från klockan 10.00, sista start klockan 13.00.

Kids trail är ett barnlopp utan tidtagning. Längs banan finns roliga hinder och gladiatorer som barnen måste ta sig förbi. För barn 7 till 12 år. Alla får en liten present när de går i mål. Ingen tidtagning och ingen resultatlista. Första start klockan 10.30.

Förra året samlades strax över 63 000 kronor in till Hjärtebarnsfonden.

– Årets mål är att spräcka 100 000 kronorsgränsen, säger Gael och berättar att sponsorjakten gått över förväntan. Vi känner ett stort stöd av de lokala företagarna och kan med hjälp av dem erbjuda ett jättefint prisbord.

Charity trail äger rum vid Smedstorps idrottsplats lördagen den 16 september mellan klockan 10-14. Anmälan öppnar klockan 9. 00.

Text: Hannah Andersson