Starka framträdanden på Musikhjälpengala

Insidan Artikeln publicerades
Det är fjärde året Nova Academy ordnar en insamlingsgala till förmån för Musikhjälpen. Lina Spetz och Sannie Stridsberg sjöng en vacker duett.
Foto:Hannah Andersson
Det är fjärde året Nova Academy ordnar en insamlingsgala till förmån för Musikhjälpen. Lina Spetz och Sannie Stridsberg sjöng en vacker duett.

Det var inte många stolar lediga på Teaterbiografen Grand i Simrishamn när Nova Academy bjöd in till sin Musikhjälpengala förra torsdagen.

Eleverna från Nova Academy fick publiken att både skratta och gråta när de bjöd på sång, dans, starka berättelser och spektakulära experiment i sin galashow. I foaljen kunde publiken under pausen titta på utställningar och på olika sätt bidra till insamlingen.

Det är fjärde året Nova Academy ordnar en insamlingsgala till förmån för Musikhjälpen.

– Många av våra ungdomar är väldigt engagerade i olika frågor och brinner för att bidra, säger Andreas Liljeglimt, rektor på skolan. De ser väldigt mycket fram emot den årliga Musikhjälpengalan. Årets ämne "Barn är inte till salu" är en tung och jobbig fråga som har öppnat upp för många, långa och viktiga diskussioner med eleverna.

På måndagen anordnade tredjeårseleverna på programmet Sports välgörenhetsloppet "Novaloppet" med insamling till skolans Musikhjälpenbössa. Totalt, under loppet och galan, samlade eleverna in 22 010 kronor till Musikhjälpen.

Text och bild: Hannah Andersson