Systrar sjunger åter i Eljaröd

Insidan Artikeln publicerades
Sofia, Sara och Elin Thorén sjunger och Kristian Ramhov spelar piano och saxofon i julkonserten i Eljaröds kyrka den 19 november.
Foto:Louise Lind
Sofia, Sara och Elin Thorén sjunger och Kristian Ramhov spelar piano och saxofon i julkonserten i Eljaröds kyrka den 19 november.

För femte året i rad anordnar systrarna Sofia, Sara och Elin Thorén julkonsert i Eljaröds kyrka, till förmån för Barncancerfonden. Tillsammans med nytillskottet Kristian Ramhov på piano och saxofon bjuder de på traditionellt såväl som nytt lördagen den 19 november. ÖM har pratat med Sofia Thorén.

Vad bjuder ni på för låtar?

– Jag och mina systrar Sara och Elin kommer att sjunga, och Kristian Ramhov ackompanjerar på piano och spelar något stycke på saxofon. Det blir traditionella låtar som Nu tändas tusen juleljus och O helga natt, men också nyare som Santa Claus is coming to town.

Berätta om bakgrunden till era konserter?

– Det är sjätte året nu och vi gör det för att vi tycker det är väldigt roligt att sjunga. Vi har sjungit sedan vi var små runt om i bygden, så det är ju många som känner igen oss och det är lite roligt. Det är också speciellt att göra det på hemmaplan, vi bor inte här någon av oss längre.

Ni kommer att samla in pengar vid samma tillfälle?

  – Ja, som vanligt kostar konserten ingenting, men vi samlar in pengar till barncancerfonden vid utgången. Barn ligger oss varmt om hjärtat, det är alltid hemskt när någon liten blir drabbad och därför valde vi att skänka dit.

  När är konserten?

  – Lördagen den 19 november klockan 16.00 i vår hemmakyrka Eljaröds kyrka. I år håller vi den tidigare än föregående år, och hoppas att många vill komma och fira in julen med oss.

  Hur har det gått tidigare år?

  – Det brukar bli glada reaktioner, och runt hundra personer har kommit. Förra året och tidigare år har vi samlat in runt tre tusen kronor, och det är vi så nöjda med.

  Text: Louise Lind