Tastecelebration fyller på inför säsong nummer två

Tomelilla Artikeln publicerades
Uppmärksamheten har varit stor och responsen översvallande sedan Isabel Brummer tog sitt veganska kunnande från den digitala till den fysiska världen.
Foto: Johan Bentzel
Uppmärksamheten har varit stor och responsen översvallande sedan Isabel Brummer tog sitt veganska kunnande från den digitala till den fysiska världen.

Det våras för Tastecelebration, som har fått god snurr på verksamheten och nu inför nya inslag i den redan matiga verksamheten. Bland annat är den uppskattade laptopdagen tillbaka.

Vid den här tiden i fjol hade då nystartade Tastecelebration Residence bara åtta bokningar och vintervädret rasade fortfarande utanför.

Nu strålar vårsolen över nejden och bokningarna kan räknas i hundratals.

När Isabel Brummer och Joost ter Waarbeck slog sig ner i Andrarum hade de en vision om att skapa en mötesplats för alla med intresse för matlagning i allmänhet och vegansk mat i synnerhet. Här skulle de skapa den fysiska motsvarigheten till Isabel Brummers populära blogg.

Rykande färska översättningar på väg ut i Holland.
Foto: Johan Bentzel
Rykande färska översättningar på väg ut i Holland.

Men verksamheten vilar på många ben: hotell, konferens, kurser, kafé, restaurang, översättning av svenska matböcker till holländska och mycket, mycket mer. Nu kan de så smått börja skörda frukterna av allt slit.

Vinterns matlagningskurser har varit fullsatta och inte minst lockat många yrkesverksamma kockar. I dagarna anlände också tre rykande färska böcker från tryckeriet.

Samtidigt fick de reda på att de har nominerats till ett prestigefyllt lokalt näringslivspris. Vilket är i skrivande stund tyvärr inte är officiellt än.

– Det är ett erkännande bara att bli nominerad, säger Isabel Brummer.

Joost ter Waarbeck öppnar en pop up-butik.
Foto: Johan Bentzel
Joost ter Waarbeck öppnar en pop up-butik.

Året innehåller också en del nysatsningar. I trädgården håller en mindre scen på att byggas och Joost ter Waarbeck avser att senast till påsk starta en pop up-butik på lördagarna, där han i första hand säljer glasvaser.

– Jag besöker regelbundet loppisar för att köpa rekvisita till vår fotostudio. Då har jag också av eget intresse börjat köpa på mig glas. Nu har jag så mycket att jag tänker sälja en del av det.

Isabel Brummer har å sin sida fått uppdraget att ta fram recept till matvandringar vid Kiviksgraven. Det har krävt mycket research och experiment för att finna rätt ingredienser och smaker.

Tanken är att ge en representativ bild av vad forntidens människor åt, men också bjuda på en välsmakande måltid. Det veganska ligger rätt i tiden. I dubbel märkelse. Det är modernt nu och det var vanligt då.

– Det är lätt att tro att man åt mycket kött, men det var främst en festmåltid. Man åt mycket av vad naturen gav.

Tastecelebration har också precis haft nypremiär för laptopdagen, som de ursprungligen drog i gång redan när verksamheten var ny men valde att lägga på is på grund av obefintlig internetuppkoppling.

Med snabb fiber indragen är arrangemanget tillbaka varje fredag fram till mitten av juni.

– Nu vågar vi satsa igen. Vi hoppas att det ska komma kreativa personer från alla branscher som vill sitta här och jobba, säger Isabel Brummer.

Som laptopgäst går det bra att beställa från kaféet, men Tastecelebration erbjuder också en dagsbiljett. I den ingår två baristakaffe, lunch och fika.

– Förut var laptopdagen på tisdagar, men vi fick feedbacken att det är en dag då Jante sitter på axeln. Då får man inte sitta på kafé och jobba. Det är bättre i slutet av veckan.

Fridfull miljö på Tastecelebration.
Foto: Johan Bentzel
Fridfull miljö på Tastecelebration.