Teaterföreningarna kickstartar hösten

Tomelilla Artikeln publicerades
Tomelilla riksteaterförening inleder teatersäsongen med kickoff med Rickard Söderberg och Laine Quist 
från Malmö Opera. Foto: Rickard Söderberg
Tomelilla riksteaterförening inleder teatersäsongen med kickoff med Rickard Söderberg och Laine Quist 
från Malmö Opera. Foto: Rickard Söderberg

Simrishamns, Tomelilla och Ystads riksteaterföreningar står redo att möta den annalkande hösten med rykande färska program, som du kommer att kunna läsa mer om i nästa veckas nummer av ÖM. Men redan till helgen sparkar föreningarna igång med kick-off, dans och programpresentationer.

Ystads riksteaterförening sparkar igång höstens teatersäsong fredagen den 24 augusti på biografteatern Scala. Klockan 18.00 startar presentationen av riksteaterföreningens program för hösten, en repertoar som föreningen lovar sätter känslor i rörelse, för alla och överallt. Medverkande är styrelsen i Ystads riksteaterförening. Fri entré.

Simrishamns riksteaterförening inleder hösten med ett samarbete med Gylleboverket och en föreställning där fyra konstnärer från fyra olika scenkonstdiscipliner i nära samspel arbetar för att manipulera olika rum och genomföra ett platsspecifikt konstnärligt forskande live. Passing Space ges lördagen den 25 augusti klockan 20 på Gylleboverket.

Tomelilla riksteaterförening inleder höstens teatersäsong tisdagen den 28 augusti klockan 19.00 i Teaterhallen, Tomelilla Folkets Park. Då står Rickard Söderberg och Laine Quist på scenen i Teaterhallen i Tomelilla Folkets Park för att presentera Malmö Operas program för säsongen. De ackompanjeras av Johan Reis på piano.

I väntan på Rickard Söderberg, Laine Quist och Johan Reis bjuder Tomelilla Riksteaterförening på 
lätt bubbelmingel med snacks, samvaro och information om höstens scenkonstprogram i Tomelilla Riksteaterförenings regi. Från klockan 18.00 till 18.45 är såväl gamla som nya medlemmar välkomna.

Kickoff med Rickard Söderberg blir det även den 4 september klockan 19.00 på Flora biografteater i Sjöbo, med Färs riksteaterförening som arrangör, samt den 19 september klockan 19.00 på Ystads Teater, med Ystads riksteaterförening som arrangör.