Tjejkväll för Rosa bandet

Insidan Artikeln publicerades
Tjejkvällen på Löderups strandbad arrangeras för tredje året i rad. Alla pengar som samlas in under kvällen går direkt till cancerforskningen.
Foto:Hannah Andersson
Tjejkvällen på Löderups strandbad arrangeras för tredje året i rad. Alla pengar som samlas in under kvällen går direkt till cancerforskningen.

Ännu en gång arrangerar Sofia Ungh-Persson en tjejkväll på Löderups strandbad, med insamling till förmån för Rosa bandet-kampanjen. I år hoppas initiativtagaren på ännu mer insamlade pengar.

Det är för tredje året i rad som Sofia Ungh-Persson arrangerar kvällen, där allt går i rosa och de insamlade pengarna går till bröstcancerforskningen.

– Förr var det som att cancern fanns i periferin, man kände någon som kände någon. Men tyvärr kommer sjukdomen närmre allt fler människor och i dag är det många familjer som är drabbade. Då tänkte jag att jag kan hjälpa till genom att göra detta och samla in pengar, så att forskningen kan komma framåt, berättar hon.

Tidigare år har arrangemanget lyckats inbringa nära 50 000 kronor och i år hoppas Sofia Ungh-Persson på ännu mer insamlade pengar.

– I år har vi också höjt inträdet, vi tycker att vi kan göra det i och med att alla pengar går direkt till forskningen.

Under kvällen kommer det att dukas fram mingelmat, bubbel, kaffe och tårta. Lokala företagare har bjudits in för att visa sitt stöd till insamlingen och har även skänkt priser till utlottning.

Därtill får besökarna lyssna till personer som själva har drabbats av sjukdomen på olika sätt.

– I år är det bland annat en tjej som ska berätta om en plattform för anhöriga. Det kan vara svårt att veta hur man ska bete sig och vad man ska säga. Så hon har fixat en grupp där man blir matchad och får prata med någon i samma situation, säger Sofia Ungh-Persson.

Tjejkvällen för Rosa bandet hålls den 18 oktober och evenemanget är liksom tidigare år fullbokat sedan en tid tillbaka.

Text: Mattias Lundvall