Traditionell höstmarknad med nya inslag

Tomelilla Artikeln publicerades
Arkivbild från Tomelilla marknad. Foto: Mark Hanlon
Foto: Mark Hanlon
Arkivbild från Tomelilla marknad. Foto: Mark Hanlon

Kulturskolan bjuder in till aktiviteter när det har blivit dags för Mikaelimarknad i Tomelilla nästa torsdag.

Enligt tradition bjuds det in till höstmarknad i Tomelilla i slutet av oktober. Torsdagen den 25 oktober äger årets Mikaelimarknad rum. Tidigare år har det vankats marknad i Tomelilla på torsdagen och i Sjöbo på fredagen.

– Men i år valde man att tidigarelägga höstmarknaden i Sjöbo och vi befarade att det skulle påverka antalet knallar som väljer att komma till Tomelilla, men intresset har glädjande nog varit stort i alla fall, berättar Ros-Marie Stjernfeldt, enhetschef fritid på Tomelilla kommun.

I skrivande stund har 120 knallar bokat marknadsplats. I vanlig ordning blir det även ett litet tivoli på parkeringen bredvid kommunhuset.

En nyhet för årets marknad är att Tomelilla kulturskola dagen till ära kommer att slå upp ett tält utanför kulturhuset.

– Där kommer kulturskolans personal att finnas på plats hela dagen med inspiration och information, berättar Lotten Jensen, musikpedagog. Det kommer även finnas möjlighet att prova några olika instrument.

Framåt eftermiddagen, när barnen och ungdomarna slutar skolan, kommer de att bjuda på uppträden från scenen intill tältet.

– Kulturskolan har nu varit igång i fyra år och vill passa på att visa upp oss. Vi har en bred verksamhet som erbjuder undervisning i musik med instrument och sång, bildkonst och film samt drama och dans.

Även bildkonstskolan, som har sina lokaler en trappa ner från konsthallen, kommer att hålla öppet hela marknadsdagen. Där ges det möjlighet att göra tygtryck på ryggsäckar. Ingen föranmälan krävs och det är kostnadsfritt att delta.

Tiden som gäller för Mikaelimarknad är klockan 9-18.