Trettio år i hälsans tecken

Insidan Artikeln publicerades
Birgitta Ask och Paulette Rosengren är överens om att det är den positiva feedbacken från kunderna som är det bästa med jobbet i Life hälsokostbutiken som i år firar 30-årsjubileum.
Foto:Hannah Andersson
Birgitta Ask och Paulette Rosengren är överens om att det är den positiva feedbacken från kunderna som är det bästa med jobbet i Life hälsokostbutiken som i år firar 30-årsjubileum.

I 30 år har Paulette Rosengren satt Simrishamnsbornas välmående i främsta rummet genom hälsokostbutiken Life.

Året var 1988 när Paulette Rosengren tog över livsmedelsbutiken på adressen Storgatan 21. I händerna på Paulette förändrades sortimentet till ett fokus på hälsokost.

– Men jag sålde mycket mat i starten, gjorde färskpressad morotsjuice och sålde råris i 25-kilossäckar, minns Paulette.

Läget har varit samma under alla år men för femton år sedan utökades butiksytan till den dubbla. Idag rymmer butiken allt från sandaler, till ansiktskräm och rödbetspulver.

– Sortimentet har förändrats med behovet. Idag står butiken på tre ben: hudvård, kosttillskott och skor, beskriver Paulette.

Ett brett utbud och trogna kunder menar hon är butikens framgångsrecept.

– Det är tufft att driva butik idag. Det är tack vare de trogna kunderna som det fungerar, säger Paulette och framhåller att det är kundkontakten som är drivkraften. Det ger så mycket glädje att kunna hjälpa till och varje dag bjuder på många goda skratt. Jag tycker fortfarande att det är precis lika kul som när jag startade.

Personlig service

Till sin hjälp bakom disken har Paulette Birgitta Ask. Birgitta berättar att en av butikens storsäljare är ullstrumporna.

– När "Sutteduss" butik rakt över vägen lades ner 2002 tog vi över försäljningen av ullunderställ och -strumpor, och de är fortfarande storsäljare, berättar hon.

– Vilken tur att du nämnde ullstrumporna för jag höll nästan på att glömma att de står på dagens inköpslista, utbrister Catarina Walles som precis lagt upp ett par sandaler på disken.

Catarina är en av butikens kunder sedan 15 år tillbaka.

– Jag bor inte i Simrishamn längre utan har flyttat till Åhus men var femte vecka beger jag mig hit för att plocka russinen ur kakan, gå till frisören för att klippa mig och hit till Life för att bocka av inköpslistan. Paulette vet precis vad jag tycker om och sandalerna som hon hade beställt föll mig precis i smaken. Det är service, konstaterar Catarina nöjt.

Text och bild: Hannah Andersson