Två premiärer på teatern i höst

Insidan Artikeln publicerades
Ystad stadsteaters fasta ensemble. Från vänster Johan Lundin, Sara Chaanhing Kennedy, Jessica Aleryd och Lars Schilken.
Foto:Ystads Stadsteater
Ystad stadsteaters fasta ensemble. Från vänster Johan Lundin, Sara Chaanhing Kennedy, Jessica Aleryd och Lars Schilken.

Hösten med Ystad stadsteater bjuder på två rysliga premiärer. Det blir en spöklig vandring genom stan för både äldre barn och vuxna och ett mordmysterium på restaurangen Lite mer.

Från och med den 28 oktober ger Ystad stadsteaters ensemble vandringsföreställningen Spökvarning för barn och vuxna. Och i motsats till teaterns sommarföreställningar tar den upp Ystads mörka historia.

En utklädd berättare kommer att guida publiken från klostret till Stortorget och på vägen får man möta gråbröder som går igen, liksom häxan Anne och Barbra Brahe. Det blir lite läskigt men med glimten i ögat, hälsar arrangörerna.

Föreställningen varar i 45 minuter och spelas fram till den 5 november. Åldersgräns från 10 år.

När fällan slår igen är namnet på mordmysteriet som i höst går att se på restaurangen Lite mer, i kombination med en trerättersmeny. Föreställningen har premiär den 17 november och spelas fram till den 16 december.

Föreställningen handlar om tennistränaren Patrick Whitaker som mördas under ett träningsläger i Dubrovnik. Hans egen adept, stjärnan Daniel "Dante" Rosell, blir misstänkt och döms till ett mångårigt fängelsestraff. 14 år senare sammanförs Rosells närstående och tvingas gräva i det förflutna för att ta reda på vad det var som egentligen hände.

Utöver stadsteaterns fasta ensemble spelar också Pontus T Pagler från Stockholm och Monica Lindroth från Ystad i denna föreställning.

Text: Mattias Lundvall