Tvåhundra tvåor sjöng

Simrishamn Artikeln publicerades
Tisdagen den 28 maj samlades cirka tvåhundra andraklassare för att ge en körkonsert under ledning av musikpedagog Annika Ivarsson.
Foto: Hannah Andersson
Tisdagen den 28 maj samlades cirka tvåhundra andraklassare för att ge en körkonsert under ledning av musikpedagog Annika Ivarsson.

Tidigare idag samlades tvåhundra andraklassare på scenen i Brunnsparken i Simrishamn för att bjuda allmänheten på körkonsert tillsammans med kulturskolans lärare.

Det är andra året som Kulturskolan samlar kommunens alla andraklassare i ”Tvåornas kör”. Konceptet är hämtat från kulturskolan i Malmö.

Sedan i september har musikpedagog Annika Ivarsson besökt klasserna en gång i månaden för att öva på sångerna.

– Det har varit fantastiskt roligt att jobba med barnen och de har längtat så efter den här dagen, att få dra på sig tröjorna och kliva upp på scenen, säger Annika. En nyhet för året är att eleverna, uppdelade i två grupper, även har fått lov att träffas för ett genrep innan konserten. Det var väldigt uppskattat.

– Det som är extra kul med det här projektet är att alla kommunens skolor deltar, vilket innebär att eleverna från de kommunala skolorna möter eleverna från friskolorna, säger Sylvia Carlsdotter, chef för kulturpedagogiska enheten i Simrishamn.

Ett hundratal åskådare, bland annat barn från Simrishamns förskolor, hade kommit för att höra förmiddagskonserten. I kväll väntar ytterligare ett uppträde, för alla stolta föräldrar.