Utdelning av talangstipendier

Insidan Artikeln publicerades
Stipendiemottagarna Märta Åkerberg och Victor Rosberg, flankerade av Kiviks Rotaryklubbs president Margareta Delfs Widell och Leif Richard.
Foto:Privat
Stipendiemottagarna Märta Åkerberg och Victor Rosberg, flankerade av Kiviks Rotaryklubbs president Margareta Delfs Widell och Leif Richard.

Kiviks Rotaryklubbs talangstipendier för 2018 har tilldelats Märta Åkerberg, 19 år, Kivik, och Victor Rosberg, 22 år, Grevlunda. Stipendierna är på 5 000 kronor vardera och är avsedda för att hjälpa ungdomar utveckla sina specialintressen.

– Inom Kiviks rotaryklubb vill vi uppmuntra ungdomar i vårt närområde att satsa helhjärtat på ett specialintresse man brinner för. Då kan våra talangstipendier vara ett välkommet bidrag, säger Margareta Delfs Widell, president i Kiviks Rotaryklubb.

Märta Åkerberg går sista terminen på Performing Arts på Nova Academy i Simrishamn och får stipendiet för att kunna vidareutvecklas inom specialområdet Illustration.

    – Jag har stått på Scen Österlen sedan jag var sju år och spelat i ett dussintal olika musikaler, många gånger i huvudrollen, säger en glad Märta Åkerberg som tänker använda pengarna i sina fortsatta studier inom illustration.

    – Till hösten planerar jag att åka till Japan för att studera det bildspråk som omgärdar hela det japanska samhället från skolan till multinationella företags marknadsföring. Stipendiet från Kiviks Rotaryklubb kommer vara till stor hjälp för att kunna genomföra det projektet.

    Victor ”Vic Roz” Rosberg är redan en etablerad artist och låtskrivare som fått sin musik spelad på tre olika radiostationer och totalt fått över 250 000 lyssningar på Spotify.

    – Min dröm är att arbeta med musikproduktion. Jag sökte och kom in på Musikproduktionsprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö. Där fick jag utöva min kreativitet och skapade en hel del låtar i olika sound för att försöka hitta mig själv som artist. Efter många försök lyckades jag hitta en stil som passade mig själv, elektronisk musik eller ‘tropical house’ är den musikgenren som beskriver min musik bäst. Jag vill att min musik ska förmedla känslor och betyda något för lyssnaren. Jag vill påverka.