Välbesökt frukostmöte på Marint Centrum

Simrishamn Artikeln publicerades
När Företagarna och Sparbanken Skåne anordnade frukostträff på Marint Centrum förra torsdagen stod ett samtal med Simrishamns nya kommunalråd Jeanette Ovesson (M) och Bo Bengtsson, VD för Sparbanken Skåne, på agendan. Konferencier Håcan Nilsson stod för frågorna.
Foto: Fredrik Ekblad
När Företagarna och Sparbanken Skåne anordnade frukostträff på Marint Centrum förra torsdagen stod ett samtal med Simrishamns nya kommunalråd Jeanette Ovesson (M) och Bo Bengtsson, VD för Sparbanken Skåne, på agendan. Konferencier Håcan Nilsson stod för frågorna.

Drygt 100 företagare och bankkunder dök upp när Sparbanken Skåne och Företagarna anordnade frukostträff på Marint Centrum förra torsdagen. På agendan stod ett samtal med bankens VD, Bo Bengtsson och Simrishamns nya kommunalråd Jeanette Ovesson (M) som leddes av konferencier Håcan Nilsson.

Doften av nybryggt kaffe och ett stilla sorl av röster mötte besökarna i entrén till Marint Centrum halv åtta på torsdagsmorgonen. När publiken hade fikat färdigt och hittat sina platser inledde Cecilia Granquist Dahmén från Företagarna att hälsa alla hjärtligt välkomna.

– Det är fantastiskt roligt att se så många här, nästan lika många som på Företagarfesten som vi nyligen genomförde.

Cecilia passade också på att tacka Sparbanken Skåne för ett givande samarbete och för att banken är föreningens största ekonomiska stöttepelare innan hon lämnade över till Caisa Persson, kontorschef Sparbanken Skåne i Simrishamn.

Caisa tipsade bland annat om nästa frukostträff då den brännskadade brandmannen Lasse Gustavsson kommer och delar med sig av sin berörande historia.

Därefter var det konferencier Håcan Nilssons tur att välkomna morgonens två huvudgäster, Simrishamns nya kommunalråd Jeanette Ovesson (M) och Sparbanken Skånes VD, Bo Bengtsson.

Håcan Nilsson kastade sig mellan ämnena, men mycket kom att kretsa kring hur Simrishamn kan bli en attraktivare kommun för företagare och hur man ska locka fler att bosätta sig här.

Bo Bengtsson menar att Simrishamn måste acceptera att man är en kommun som attraherar en äldre befolkning och spinna vidare på det.

– Boendemiljön här är helt fantastisk och det är en attraktiv plats för 50-plussare. Använd det till er fördel, sa Bo och gjorde jämförelsen med Florida.

– Man kan inte tvinga hit företagare och barnfamiljer, men skapar man attraktiva bostäder kommer de kreativa människorna per automatik. Samtidigt måste vi förhålla oss till att det pågår en stark urbanisering just nu och det drabbar alla landsbygdskommuner.

Jeanette var inne på samma linje och poängterade att Simrishamn måste bli en kommun som lever hela året. Inte bara under sommarmånaderna.

Hon framhöll också vikten av att handla lokalt för att stötta företagen som verkar här.

– När vi till exempel handlar julklappar så tycker jag man ska göra det inom kommunen. Fast just i år kommer jag inte handla några klappar alls, eftersom vi ska resa bort, sa hon och skrattade.

På frågan vilka hennes starka sidor är svarade Jeanette att hon är lugn och har lång stubin.

– Jag har bara blivit arg två gånger i mitt liv. Den ena var när när jag fick försvara min syster. När någon trycker ner en annan person, det står jag inte ut med.

Digitaliseringen var ett annat ämne som dök upp och Bo fick frågan hur länge han tror kontanterna finns kvar.

– Det är ett spännande race. Frågan är vilken som lever längst. Papperstidningen eller kontanterna? Jag tror att vi måste acceptera att vi lever i en digital värld. Kontanter är bara ett bekymmer i samhället. Bankernas system är säkra och kunden är säker så länge man inte lämnar ut sina koder på nätet. Vi måste möjligen bli bättre på att informera och utbilda våra kunder på det området, konstaterade Bo.

Nästa frukostmöte med Sparbanken Skåne och Företagarna äger rum den 12 december, klockan 07.30 på Marint centrum.

Drygt 100 kunder och företagare dök upp på frukostträffen.
Foto: Fredrik Ekblad
Drygt 100 kunder och företagare dök upp på frukostträffen.