Vår på temat trädgård

Simrishamn Artikeln publicerades
Den danska trädgårdsprofilen Claus Dalby gästar Österlens Trädgårdssällskap den 27 mars.
Foto: EINAR
Den danska trädgårdsprofilen Claus Dalby gästar Österlens Trädgårdssällskap den 27 mars.

Våren med Österlens Trädgårdssällskap bjuder på ett varierat program med allt från föreläsningar och trädgårdsbesök, till växtmarknad och humlesafari.

Österlens Trädgårdssällskap program vänder sig inte bara till trädgårdsföreningens medlemmar, även icke medlemmar är välkomna på alla arrangemang.

– Den här våren satsar vi särskilt stort, berättar Jette Kjaer. Bland annat har vi lyckats att få den danska "havemand", författaren, inspiratören och TV-kändisen Claus Dalby att föreläsa för oss på Österlen. Claus Dalby är en legend i trädgårdssammanhang och hans entusiasm och kunnande är verkligt inspirerande för alla som älskar trädgård. Han kommer att berätta om den egna ”haven” i Risskov, utanför Århus.

Claus Dalbys föreläsning om ”Selskabsplanter” äger rum den 27 mars klockan 19 på Skeppet i Simrishamn. Antalet åhörarplatser är begränsat, föranmälan till föreningen.

Men vårens program startar redan onsdagen den 20 februari klockan 19.00. Då bjuder Sandra Ehrsköld med åhörarna på en tur bland stilträdgårdarna på Norrviken. Hela Österlens Trädgårdssällskap vårprogram hittar du på föreningens hemsida.