Visor och sköna jazzklassiker

Tomelilla Artikeln publicerades
Johan Norberg och Jessica Pilnäs gästar konsthallen i Tomelilla onsdagen den 10 april.
Foto: Thron Ullberg
Johan Norberg och Jessica Pilnäs gästar konsthallen i Tomelilla onsdagen den 10 april.

En konsert avslutar våren med Tomelilla riksteaterförening. Onsdagen den 10 april klockan 19.00 kommer Jessica Pilnäs och Johan Norberg till Konsthallen i Tomelilla.

Jessica är läkare till vardags och sångerska på kvällarna. Tidigare i karriären har hon medverkat som artist i schlagerfestivalen och dessutom körat med Carola och Robyn.

Johan Norberg är gitarrist och har ett mångårigt samarbete med Nils Landgren i duon Chapter Two. Han har också turnerat med en rad svenska artister och är även skribent och krönikör.

Förutom skön musik kommer publiken också att få en hel del anekdoter från Johans tidigare samarbeten med artister som Ted Gärdestad, Monica Zetterlund och Povel Ramel.

Konserten är ett samarbete mellan Musik i Syd, Tomelilla Kommun och Tomelilla Riksteaterförening. Biljetter bokas på Tomelilla Kulturhus eller köps via Tickster.

Konserterna går under namnet Musikriket. Musikriket kom till Tomelilla år 2018. Konserten den 10 april är den andra i år. Den första var med syskontrion Baskery. Den 13 september kommer Louise Hoffsten och Musica Vitae och den 21 november är det folkmusikgruppen Väsen som spelar.