Ylva blev årets Qlara

Simrishamn Artikeln publicerades

I samband med nätverket Qlaras årsmöte, den 22 mars, utsågs Ylva Stockelberg till Årets Qlara. Det är en utmärkelse som alltid strängt hemlighålls fram till årsmötet och ges till en medlem som har gjort något speciellt för Qlaror eller nätverket under det gångna året eller historiskt.

I år föll valet på Ylva Stockelberg, civilingenjör och marknadsekonom, verksam som konsult sedan 1985. Hon har främst arbetat med förändringsprojekt inom näringsliv och offentlig sektor och driver företagen Fas Ett Management AB och Amrafel förlag.

I dagsläget arbetar Ylva i mindre skala som näringslivskonsult. Hon är författare och har gett ut ett flertal böcker om katter. Hon anlitas sedan många år som kattexpert och föreläser bland annat för dem som ska öppna kattpensionat.

– Ylva är en god ambassadör för Qlara genom sina olika föreningsuppdrag. Hon har varit aktiv i Qlaras styrelse, Österlen lyser, Litteraturrundan, är ordförande i Munskänkarna och aktiv politiskt, säger Pia Sandéhn Kjellberg i årets Qlarakommitté.

Årsmötet hölls på Måns Byckare, restaurang i Simrishamn, som drivs av en Qlara, Camilla Tekin. Ylva var upptagen av ett möte med Munskänkarna, så årets Qlarakommitté åkte dit för att överraska henne, överlämna blommor, presenter och diplom.

– Det kändes chockartat men mycket glädjande att bli årets Qlara. Jag kommer knappt ihåg de närmaste minuterna efter beskedet, säger Ylva Stockelberg som gick med i Qlara direkt när hon flyttade ner hit 2012.

– Jag fick över 50 vänner på en gång! Qlara är ett nätverk för företagsamma kvinnor på Österlen, många är soloföretagare eller har små företag. Då blir andra Qlaror arbetskamrater som man kan fråga till råds. Det kan vara allt från att fika tillsammans eller delta i workshop för att förbättra sitt företag.

 

– Det kändes chockartat men mycket glädjande att bli årets Qlara, säger Ylva Stockelberg som nyligen fick utmärkelsen.