1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Andra bullar hos Tinas Bullen och Bönan

Alltid nybakta bullar, lagom söt mandelmassa och en hemlig ingrediens i grädden är Tina Petersens recept på en lyckad semla. Sedan december månad äger och driver hon Tinas Bullen och Bönan i Tomelilla.
Semlorna är caféets storsäljare. ”Sedan skådespelerskan Chatarina Larsson kom in och ville få sin semla serverad med hetvägg så erbjuder jag det också på menyn” berättar Tina Petersen som sedan slutet av förra året äger och driver Bullen och Bönan i Tomelilla som nu bär namnet Tinas Bullen och Bönan.
Foto: Hannah Andersson

På tisdag är det fettisdagen och hos Tinas Bullen och Bönan är det just fastlagsbullarna som säljer bäst nu. I konkurrens med chokladbollar formade som bajskorvar och rosa dammsugare.

– Det var min sexåriga dotter som önskade bajskorvskakorna. Jag hade svängt ihop dem här på jobbet innan jag skulle gå hem, när en kund fick syn på dem och tyckte att jag skulle ta med dem i sortimentet, berättar Tina och skrattar.

Kakorna har blivit en storsäljare, liksom de rosa dammsugarna. Att dammsugarna är rosa beror på att det är Tinas, och var hennes son Jims, favoritfärg.

Det var för två och ett halvt år sedan som det otänkbara inträffade och Jim tog livet av sig. På vänster underarm bär Tina hans porträtt i form av en tatuering.

– Jim finns med mig i allt jag gör och jag kommer att skapa ett rosa bakverk till hans ära, från vilket jag kommer att skänka en del av vinsten till någon verksamhet som arbetar för att främja ungdomars psykiska hälsa.

images3 bilder
enlarge
Bildspel

Caféet är öppet alla veckans dagar och även om övertagandet av verksamheten innebär långa arbetsdagar för Tina så finner hon njutning i arbetsuppgifterna.

– Jag älskar kakor och hittar ett lugn, som jag trivs med, när jag bakar. Jag gillar att experimentera med smaker och tycker om att jobba med detaljer. Därför tycker jag bäst om att göra småkakor som kräver många moment. Det värsta jag vet är att svänga ihop en kladdkaka, det är för enkelt.

Att hon är född och uppvuxen i Danmark syns i sortimentet.

– Jag har nyligen börjat servera smörrebröd och de har redan blivit populära. Nytt är också soppa och paj som lunchalternativ. Idéer och drömmar för hur caféet kan utvecklas har jag många!