unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Andra bullar hos Tinas Bullen och Bönan

Alltid nybakta bullar, lagom söt mandelmassa och en hemlig ingrediens i grädden är Tina Petersens recept på en lyckad semla. Sedan december månad äger och driver hon Tinas Bullen och Bönan i Tomelilla.
Semlorna är caféets storsäljare. ”Sedan skådespelerskan Chatarina Larsson kom in och ville få sin semla serverad med hetvägg så erbjuder jag det också på menyn” berättar Tina Petersen som sedan slutet av förra året äger och driver Bullen och Bönan i Tomelilla som nu bär namnet Tinas Bullen och Bönan.
Semlorna är caféets storsäljare. ”Sedan skådespelerskan Chatarina Larsson kom in och ville få sin semla serverad med hetvägg så erbjuder jag det också på menyn” berättar Tina Petersen som sedan slutet av förra året äger och driver Bullen och Bönan i Tomelilla som nu bär namnet Tinas Bullen och Bönan.
Foto: Hannah Andersson

På tisdag är det fettisdagen och hos Tinas Bullen och Bönan är det just fastlagsbullarna som säljer bäst nu. I konkurrens med chokladbollar formade som bajskorvar och rosa dammsugare.

– Det var min sexåriga dotter som önskade bajskorvskakorna. Jag hade svängt ihop dem här på jobbet innan jag skulle gå hem, när en kund fick syn på dem och tyckte att jag skulle ta med dem i sortimentet, berättar Tina och skrattar.

Kakorna har blivit en storsäljare, liksom de rosa dammsugarna. Att dammsugarna är rosa beror på att det är Tinas, och var hennes son Jims, favoritfärg.

Det var för två och ett halvt år sedan som det otänkbara inträffade och Jim tog livet av sig. På vänster underarm bär Tina hans porträtt i form av en tatuering.

– Jim finns med mig i allt jag gör och jag kommer att skapa ett rosa bakverk till hans ära, från vilket jag kommer att skänka en del av vinsten till någon verksamhet som arbetar för att främja ungdomars psykiska hälsa.

3 bilder
Det är hembakat som gäller hos Tinas Bullen och Bönan i Tomelilla som är öppet alla veckans dagar, även söndagar.
Semlecheesecaken är en av flera nyheter. ”Morotsbullarna är en annan, som uppskattas av kunderna” berättar Tina.
Det var efter önskemål av Tinas sexåriga dotter som de första bajskorvarna av chokladbullsmet kom till.
enlarge

Caféet är öppet alla veckans dagar och även om övertagandet av verksamheten innebär långa arbetsdagar för Tina så finner hon njutning i arbetsuppgifterna.

– Jag älskar kakor och hittar ett lugn, som jag trivs med, när jag bakar. Jag gillar att experimentera med smaker och tycker om att jobba med detaljer. Därför tycker jag bäst om att göra småkakor som kräver många moment. Det värsta jag vet är att svänga ihop en kladdkaka, det är för enkelt.

Att hon är född och uppvuxen i Danmark syns i sortimentet.

– Jag har nyligen börjat servera smörrebröd och de har redan blivit populära. Nytt är också soppa och paj som lunchalternativ. Idéer och drömmar för hur caféet kan utvecklas har jag många!

Läs mer

Rörelseglädje målet för sportlovsfotboll

Sportlov. Förra veckan bjöd Spjutstorps IF in till sportlovskul på fotbollsplanen - med målet att alla skulle röra på sig och ha kul.
Rörelseglädje målet för sportlovsfotboll

Geggigt lopp blir virtuellt

Tomelilla. När Winter Cross Run, den populära löptävlingen på Svampabanan, arrangeras för sjätte gången blir det under annorlunda former. Istället för en folkfest väntar en individuell upplevelse för deltagarna.
Geggigt lopp blir virtuellt

Bagaren & Konditorns julkola

Jul. Len kola med smak av saffran. Kan det bli bättre? Bagaren & Konditorn delar med sig av sitt recept på saffranskola till er läsare.
Bagaren & Konditorns julkola

Finalister från Tomelilla

Tomelilla. Den 16 november arrangeras Framtidsgalan som uppmärksammar personer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. Flera av finalisterna arbetar i Tomelilla kommun.
Finalister från Tomelilla

Ketchupeffekt när Väpnargård debuterar

Tomelilla. Lite av en ketchupeffekt. Så skulle man kunna beskriva Everödsbon Magdalena Väpnargårds författardebut. Först ingenting. Sedan allt på en gång.
Everödsbon Magdalena Väpnargård formligen spottar ur sig böcker. Tidigare i våras kom en självbiografi och för några veckor sedan en kokbok.

Kaféföreståndare med konstnärlig ådra

Nyöppnat. För några veckor sedan slog Sasa Ivkovic Vojinovic upp dörrarna till Sasa's Hus på Torget i Tomelilla. I det kombinerade galleriet och kaféet ska kreativitet och skaparlust frodas.
Kaféföreståndare med konstnärlig ådra

REKO-ring på tillväxt i Norra Björstorp

Tomelilla. Runt Brösarp vimlar det av matproducenter och småskaliga odlare. Nu har ett antal företagare i Norra Björstorp tagit initiativ till en REKO-ring, en matmötesplats där produkter och råvaror ska säljas direkt från producent till konsument.
REKO-ring på tillväxt i Norra Björstorp

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Tomelilla. Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.
De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Kul start på sommarlovet

Fotboll. Ett 70-tal killar och tjejer samlades förra tisdagen på Tomelilla IP för att kickstarta sommarlovet med MFF Sommarcamp. På schemat stod teknikträning och matcher, men framförallt härligt häng med nya kompisar.
Kul start på sommarlovet

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

Tomelilla. För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.
Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

Sveriges Miljöbästa kommuner

Sydöst. Tidningen Aktuell Hållbarhet har sedan 2009 genomfört en årlig rankning av kommunernas miljöarbete. Både Tomelilla och Ystad kommun återfinns bland de 20 bästa kommunerna i kategorin mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner, där 136 kommuner ingår. Den 14 maj presenteras vilka kommuner som blir Sveriges Miljöbästa i de olika kategorierna.
Sveriges Miljöbästa kommuner

Tomelilladagen ställs in

Tomelilla. Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.
Tomelilladagen ställs in