Anrika Bil Bengtsson flyttar till ny adress

Simrishamn Artikeln publicerades
Ägarduon Gisela Bengtsson och Olov Bengtsson i Bil Bengtsson Simrishamns nya verkstad som börjar ta form och kommer att slutbesiktigas i dagarna.
Ägarduon Gisela Bengtsson och Olov Bengtsson i Bil Bengtsson Simrishamns nya verkstad som börjar ta form och kommer att slutbesiktigas i dagarna.

Under september månad har det blivit dags för Bil Bengtsson i Simrishamn att flytta hela verksamheten till de nya lokalerna på Fabriksgatan 29.

Ombyggnadsarbetet pågår för fullt när ÖM besöker de nya lokalerna på Fabriksgatan och får en guidad rundtur av Gisela Bengtsson.

Bakgrunden till flytten är trångboddheten på Fredsdalsgatan. Tanken var från början att bygga en ny anläggning vid den yttre rondellen.

– Men offerterna som vi fick in visade att kostnaden skulle bli mycket högre än beräknat, det hade inte varit ekonomiskt försvarbar att bygga nytt, säger Gisela. Därför blev vi väldigt glada när den här lokalen kom upp till försäljning och vi fann en lösning. Världens första Volvo levererades här i Simrishamn 1927 så de historiska rötterna går djupt och vi ville väldigt gärna stanna på orten.

Med flytten kommer Bil Bengtsson att bli grannar med SYSAVs återvinningsstation på Fabriksgatan. Den nya lokalen är drygt 4000 kvadratmeter stor och kommer att rymma fyra nybilshallar, en begagnatbilhall, stor verkstad, däckhotell, en liten butiksdel, personalutrymmen och dessutom en cirka 250 kvadratmeter stor butikslokal som kommer att hyras ut till extern verksamhet. Huset rymmer också en matsal med restaurangkök som även det kommer att hyras ut.

Verkstadsdelen kommer att stå färdig först.

– Den kommer att slutbesiktigas i mitten av september, berättar Gisela.

Åtta portar leder in till lika många lyftar, varav två är anpassade för transportbilar.

– I likhet med tidigare kommer vi att erbjuda en fullserviceverkstad med personlig servicerådgivning, men arbetsmiljön och flödet blir ett helt annan i de nya lokalerna.

Begagnathallen får sin plats i mitten av huset, i direkt anslutning till rekonditioneringsavdelningen.

Nybilshallarna kommer i sin tur att placeras utmed Fabriksgatan.

Den tillbyggnad som idag finns ut mot vägen, vilken tidigare rymt lastbrygga och kontorsdel, kommer att rivas och ytterväggen bytas ut mot en glasad fasad.

– Där kommer det att bli nybilsutställning för våra fyra varumärken.

Med flytten kommer Volvo, Renault och Dacia nämligen att få sällskap av Toyota Sydost.

– Vi hoppas att satsningen på det breda utbudet kommer att uppskattas! Förutom personbilar erbjuder vi även transportbilar.

Flytten av verkstaden kommer att ske under september. I mitten av månaden sker service på båda adresserna. Försäljningen lämnar de gamla lokalerna i månadsskiftet.

– Vi hoppas att kunderna har förståelse för att det kan bli lite stökigt under september månad innan allt kommit på plats.

Den glasade fasaden ut mot vägen och nybilshallarna kommer att färdigställas först i slutet av året. Invigningsfesten låter vänta på sig tills efter jul- och nyårshelgerna.