1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Antikjägare till Brösarp

Ett vårtecken lika säkert som vitsippor är den återkommande antikmässan i Brösarp, som i år arrangeras för 26:e gången.
I mässans fokus finns antikviteter i originalskick och kulturhistoriskt intressanta föremål.
Foto: Jönssonbilder

Den 29-31 mars kommer Brösarp åter att invaderas av tusentals antikintresserade från när och fjärran som vandrar byn runt för att besöka de olika mässlokalerna.

Antikmässan i Brösarp har vuxit från ett litet lokalt evenemang till Sveriges mest omskrivna och omhuldade mässa. I såväl svensk som utländsk fackpressen omnämns mässan som "Sveriges bästa antikmässa"!

Profilen med möbler och andra föremål i ursprungligt skick är det som väcker intresse hos kunder, press och utländska besökare.

– Att inte ge avkall på kraven, utan snarare förstärka inriktningen har varit en policy, som gett framgång. När andra mässor drunknar i nymålade och sönderrenoverade föremål finner man här det andningshål den antikintresserade behöver, säger arrangörerna Christian von Grothusen och Jan-Erik Öhgren.

I mässans fokus finns antikviteter i originalskick och kulturhistoriskt intressanta föremål. Folkkonst och föremål från det gamla bondesamhället varvas med konst och högreståndsmöbler.

– I takt med att genuina antikviteter blir allt sällsyntare på marknaden förstärks Brösarpsmässans ställning, som en mässa till vilken antikhandlarna sparar sina unika objekt och där besökaren kan vara säker på att få se mängder av äkta antikviteter.

Bland utställarna hittar man i år debutanter som Atmosphere Antik, Edelstam Konst & Antikviteter, Lenko Antik, Thomas Shulman Antikviteter samt Streco Orientmattor.

Två trogna gäster genom åren är silver- och smyckesexperten Jan Ribbhagen samt konstexperten Claes Moser, båda kända från Antikrundan.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Sydöst

Dags för Hästrundan i helgen

Skåne. I dagarna tre blir det en blandning av prova på aktiviteter, öppna hus, föreläsningar, utställningar, med mera. Aktiviteter för både barn och vuxna. Evenemanget är ett samarbete mellan Föreningen Hästrundan, hästföretag och föreningar i Sydöstra Skåne samt Destination Häst.

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.