1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Antikjägare till Brösarp

Ett vårtecken lika säkert som vitsippor är den återkommande antikmässan i Brösarp, som i år arrangeras för 26:e gången.
I mässans fokus finns antikviteter i originalskick och kulturhistoriskt intressanta föremål.
Foto: Jönssonbilder

Den 29-31 mars kommer Brösarp åter att invaderas av tusentals antikintresserade från när och fjärran som vandrar byn runt för att besöka de olika mässlokalerna.

Antikmässan i Brösarp har vuxit från ett litet lokalt evenemang till Sveriges mest omskrivna och omhuldade mässa. I såväl svensk som utländsk fackpressen omnämns mässan som "Sveriges bästa antikmässa"!

Profilen med möbler och andra föremål i ursprungligt skick är det som väcker intresse hos kunder, press och utländska besökare.

– Att inte ge avkall på kraven, utan snarare förstärka inriktningen har varit en policy, som gett framgång. När andra mässor drunknar i nymålade och sönderrenoverade föremål finner man här det andningshål den antikintresserade behöver, säger arrangörerna Christian von Grothusen och Jan-Erik Öhgren.

I mässans fokus finns antikviteter i originalskick och kulturhistoriskt intressanta föremål. Folkkonst och föremål från det gamla bondesamhället varvas med konst och högreståndsmöbler.

– I takt med att genuina antikviteter blir allt sällsyntare på marknaden förstärks Brösarpsmässans ställning, som en mässa till vilken antikhandlarna sparar sina unika objekt och där besökaren kan vara säker på att få se mängder av äkta antikviteter.

Bland utställarna hittar man i år debutanter som Atmosphere Antik, Edelstam Konst & Antikviteter, Lenko Antik, Thomas Shulman Antikviteter samt Streco Orientmattor.

Två trogna gäster genom åren är silver- och smyckesexperten Jan Ribbhagen samt konstexperten Claes Moser, båda kända från Antikrundan.