GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Årets pristagare utsedda

Världsgitarristen och vitemöllingen Göran Söllscher, Simrishamns karateklubb och konstnärliga ledarna för Scen Österlen, Tove och Carl-Johan Wåhlin, är årets tre pristagare när kommunen delar ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium.
Simrishamn • Publicerad 27 april 2020
Simrishamns kommun delar årligen ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium på 10 000 kronor vardera. Simrishamns karateklubb tilldelas årets idottspris. Arkivbild från Simrishamns karateklubbs dagläger förra våren.
Simrishamns kommun delar årligen ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium på 10 000 kronor vardera. Simrishamns karateklubb tilldelas årets idottspris. Arkivbild från Simrishamns karateklubbs dagläger förra våren.
Foto: Mark Hanlon

På kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 14 april utsågs 2020 års pristagare.

Årets kulturpristagare är Göran Söllscher:

”För att han i över fyrtio år har hänfört publik världen över med sitt storslagna gitarrspel och sin breda repertoar som sträcker sig från renässansmusik till nutida musik. Som en av Sveriges absolut mest framstående internationella solister har ingen betytt lika mycket för den professionella klassiska gitarrmusiken i Sverige.”

Årets idrottspristagare är Simrishamns karateklubb:

”För föreningens över trettio år långa och målmedvetna arbete med att utveckla dojon till en jämlik mötesplats där alla är välkomna att mötas i respekt och ödmjukhet och där en unik sak är att familjemedlemmar i olika åldrar samtidigt kan träna, utvecklas och lära av varandra.”

Årets föreningsledarstipendiater är Tove och Carl-Johan Wåhlin:

”För att de som konstnärliga ledare för Scen Österlen lägger ner mycket tid och stort engagemang i att skapa fantastiska musikalföreställningar med barn och unga och ger många av dessa unga artister somrar att längta efter, en känsla av gemenskap och tillhörighet, självförtroende och ovärderliga erfarenheter att ta med sig vidare i livet.”

Vanligtvis delas priserna ut i samband med nationaldagsfirandet i Simrishamn, men på grund av pågående coronapandemi är årets nationaldagsfirande inställt. Priserna kommer att delas ut vid en tidpunkt som kultur- och fritidsnämnden finner lämplig.

Mer om pristagarna kommer du kunna läsa i kommande nummer av Österlenmagasinet.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.