1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Ägarbyte

Bakom Perssons står Wiréns redo att ta över

Nu har det blivit dags för Ingegerd och Ronny Persson att göra som så många av deras kunder. Packa husbilen och ge sig ut på vägarna för att njuta av livet. RIPS Släp & Husvagnsservice lämnar de i familjen Wiréns goda händer.
Efter 38 år med RIPS Släp & Husvagnsservice i Tomelilla lämnar Ingegerd och Ronny Persson över företaget till Martin Wirén och hans far Leif (inte med på bilden). ”Vi vill passa på att tacka alla våra trevliga kunder för gott samarbete under alla år” säger Ronny och Ingegerd.

Ronny och Ingegerd Persson, båda sjuttio år fyllda, kände att nu var det tid att trappa ner.

– Det har vi känt ett tag, men nu har vi hittat en värdig övertagare som vi har kunnat lämna över företaget till med gott samvete. Jag kommer att stötta till lite på timmar med enkla sysslor, det känns klokt att trappa ner successivt, säger Ronny.

Det är Leif Wirén Fastighetsförvaltning, som via bolaget LW Husvagnar bedriver motsvarande verksamhet i Smedjebacken, som tar över. Martin Wirén är son till Leif och ansvarig för driften av RIPS.

– Jag har jobbat i branschen i min fars företag, men 2005 flyttade jag ner till Skåne och började sälja bilar för Michelsens. Många av mina kunder där är också kunder här!

images4 bilder
enlarge
RIPS Släp & Husvagnsservice

Samtliga anställda jobbar kvar efter ägarskiftet.

– Ambitionen är att fortsätta i samma anda som Ronny och Ingegerd. De har satsat mycket på service och det kommer vi fortsätta att göra.

Den del av företaget som Martin hoppas kunna utveckla är husbilsförsäljningen.

– Försäljningen av husbilar har ökat stort i Sverige de senaste fem åren och det är en utveckling vi vill vara en del av. Det finns även en långsiktig plan att utöka och husbilsanpassa verkstaden.

För Ronny och Ingegerd väntar tid som är deras att göra vad de vill med.

– Vi har skaffat en husbil! Vi var ute mycket med husvagn innan vi startade företaget 1982. Nu vill vi ge oss ut och se Sverige. Vi har släkt och vänner längre upp i landet och jag har återupptagit kontakten med en gammal brevvän i Norge, som hade varit kul att besöka, berättar Ingegerd.

– Och jag har velat se akvedukten i Håverud i fyrtio år, nu ska det äntligen bli av, konstaterar Ronny och skrattar.