1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Ägarbyte

Bakom Perssons står Wiréns redo att ta över

Nu har det blivit dags för Ingegerd och Ronny Persson att göra som så många av deras kunder. Packa husbilen och ge sig ut på vägarna för att njuta av livet. RIPS Släp & Husvagnsservice lämnar de i familjen Wiréns goda händer.
Efter 38 år med RIPS Släp & Husvagnsservice i Tomelilla lämnar Ingegerd och Ronny Persson över företaget till Martin Wirén och hans far Leif (inte med på bilden). ”Vi vill passa på att tacka alla våra trevliga kunder för gott samarbete under alla år” säger Ronny och Ingegerd.

Ronny och Ingegerd Persson, båda sjuttio år fyllda, kände att nu var det tid att trappa ner.

– Det har vi känt ett tag, men nu har vi hittat en värdig övertagare som vi har kunnat lämna över företaget till med gott samvete. Jag kommer att stötta till lite på timmar med enkla sysslor, det känns klokt att trappa ner successivt, säger Ronny.

Det är Leif Wirén Fastighetsförvaltning, som via bolaget LW Husvagnar bedriver motsvarande verksamhet i Smedjebacken, som tar över. Martin Wirén är son till Leif och ansvarig för driften av RIPS.

– Jag har jobbat i branschen i min fars företag, men 2005 flyttade jag ner till Skåne och började sälja bilar för Michelsens. Många av mina kunder där är också kunder här!

images4 bilder
enlarge
RIPS Släp & Husvagnsservice

Samtliga anställda jobbar kvar efter ägarskiftet.

– Ambitionen är att fortsätta i samma anda som Ronny och Ingegerd. De har satsat mycket på service och det kommer vi fortsätta att göra.

Den del av företaget som Martin hoppas kunna utveckla är husbilsförsäljningen.

– Försäljningen av husbilar har ökat stort i Sverige de senaste fem åren och det är en utveckling vi vill vara en del av. Det finns även en långsiktig plan att utöka och husbilsanpassa verkstaden.

För Ronny och Ingegerd väntar tid som är deras att göra vad de vill med.

– Vi har skaffat en husbil! Vi var ute mycket med husvagn innan vi startade företaget 1982. Nu vill vi ge oss ut och se Sverige. Vi har släkt och vänner längre upp i landet och jag har återupptagit kontakten med en gammal brevvän i Norge, som hade varit kul att besöka, berättar Ingegerd.

– Och jag har velat se akvedukten i Håverud i fyrtio år, nu ska det äntligen bli av, konstaterar Ronny och skrattar.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

REKO-ring på tillväxt i Norra Björstorp

Runt Brösarp vimlar det av matproducenter och småskaliga odlare. Nu har ett antal företagare i Norra Björstorp tagit initiativ till en REKO-ring, en matmötesplats där produkter och råvaror ska säljas direkt från producent till konsument.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Fotboll

Kul start på sommarlovet

Ett 70-tal killar och tjejer samlades förra tisdagen på Tomelilla IP för att kickstarta sommarlovet med MFF Sommarcamp. På schemat stod teknikträning och matcher, men framförallt härligt häng med nya kompisar.

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.