1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Barnens förskola nu dubbelt så stor

I torsdags kunde tillbyggnaden på Barnens förskola i Smedstorp äntligen invigas. Förskolans barn och personal kan glädjas åt att ha fått dubbel så stor yta inomhus och en helt ny förskolegård att vistas på.
Till slut fick barnen upp knuten på invigningsbandet och kunde välkomna de vuxna in i de nya lokalerna på Barnens förskola i Smedstorp.
Foto: Hannah Andersson

Barnen i Smedstorp blir fler och Barnens förskola, som stod klar 2013, har de senaste åren varit trångbodd. I oktober förra året sattes spaden i marken och i juli i år stod den efterlängtade tillbyggnaden klar. I torsdags hölls högtidlig invigning av tillbyggnaden som fått namnet Kotten.

Siri, Carl, Ellenore och Teodore såg fram emot att få smaka på tårtan.
Foto: Hannah Andersson

Förskolan har blivit dubbelt så stor, 350 kvadratmeter har byggts till och rymmer en väl tilltagen entré, två hemvister, ateljé och toaletter. På Barnens förskola går i dagsläget 52 barn.

– Och fler är på väg in under höst och vår, berättar Elna Lindkvist, förskolechef i Smedstorp och Onslunda, och berättar att förskolan med den nya tillbyggnaden har plats för minst 70 barn. Vi var väldigt trångbodda i de gamla lokalerna så det här betyder väldigt mycket för verksamheten.

images3 bilder
enlarge
Invigning av Kotten.

Barnen började flytta in i sina nya lokaler redan i augusti. Det blir fyra- och femåringarna som kommer att husera på Kotten.

Förskolepedagog Lena Persson arbetar med fyraåringarna.

– De nya lokalerna är verkligen jättefina och har byggts på ett sätt som passar vår verksamhet väldigt bra, säger hon.

Förskolepedagog Lars Bentsen är särskilt glad för den nya ateljén med stort ljusinsläpp. Nomi, som gillar att rita, har slagit sig ner för att göra en teckning.
Foto: Hannah Andersson

Lars Bentsen, som jobbar med femåringarna, håller med.

– Det har blivit fantastiskt bra. Ljust, luftigt och gott om plats. Och jag är särskilt glad för den fina ateljén eftersom jag brinner för att jobba med konst tillsammans med barnen.

Stella Svensson, 4 år, gillar förskolans nya gård. – Den är jättefin! Huset är kul att vara i och bänkarna är sköna att sitta på, säger Stella.
Foto: Hannah Andersson

I samband med tillbyggnaden har även utemiljön, på både förskolan och skolan, gjorts om.

– Utegården har blivit fantastiskt fin, med nya klätterställningar och vattenlekredskap som barnen har jätteroligt med, säger Elna.

Jonas Edstrand, Marcus Holmqvist och Patrick Edstrand från Knut Edstrand Byggnads AB var självklart inbjudna till invigningsfesten.
Foto: Hannah Andersson

Bakom bygget på Barnens förskola står lokala byggfirman Knut Edstrand Byggnads AB.

– Det är kul att få bygga i sin egen by, säger Jonas Edstrand.

Marcus Holmqvist och Patrick Edstrand har jobbat med utbyggnaden.

– Det har varit trevligt att få vara med och bygga ut förskolan, jag har själv barn som går här, berättar Patrick. Och barnen har varit engagerade i bygget vilket varit jättekul, säger Marcus.