1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

14 mars är det premiär för Reunion home och Café Blå elefanten på nya adressen Hagestad 1021.
– Jag älskar elefanter! När jag hittade den stora blå elefanten hos en leverantör var det kärlek vid första ögonkastet, säger Maria Engström om statyn som välkomnar till butiken.
Foto: Hannah Andersson

Det är en dryg vecka kvar till öppning när ÖM besöker Reunion home och även om mycket redan är på plats så återstår en hel del jobb innan allt är klart.

Anders Larsson och Maria Engström köpte gården i Hagestad radby tillsammans i höstas. På köpet fick de den vackra butikslokalen där Designcenter 1021 inrymdes för ett antal år sedan. Nu har Reunion home och Café Blå elefanten flyttat in i lokalen och till helgen blir det invigning.
Foto: Hannah Andersson

Maria Engström startade webbutiken Reunion home redan för 16 år sedan. Den fysiska butiken kom till först fem år senare. För två år sedan flyttade den in på RagnarPers i Gärsnäs, ”a perfect match” som många kunder har hunnit förälska sig i. Förälskelse uppstod även mellan Maria och en av hennes kunder. I november gifte Maria och Anders Larsson sig med bröllopsfest i butiken. Tidigare på hösten hade de köpt gården i Hagestad radby tillsammans, dit butiken nu flyttar. Det är med sorg i hjärtat som Maria meddelar att hon måste lämna sin lavendelblå villavillerkulla på RagnarPers.

En trappa upp hänger linnekläderna som är Reunions signum. Plagg, både av egen design, och handplockade från Italien.
Foto: Hannah Andersson

– Från början var tanken att driva båda butikerna men det går bara inte. Jag hinner inte! Försäljningen i webbutiken har ökat gånger tio. Många kunder som besökt den fysiska butiken på sommaren handlar i webbutiken resten av året. Vi har även trätt in i Norge, vilket är en stor marknad. Och med tanke på allt jobb så ska det bli skönt att bo och arbeta på samma plats.

Inredning från Marocko och Indien, och keramik av egen design tillverkad i Portugal, samsas på butikens bottenplan.
Foto: Hannah Andersson

Adressen blir en annan men känslan följer med till nya lokalen.

– Det roliga och oväntade, den blå färgen och kaminen, men den hinner vi inte få på plats till invigningen, kanske till påsk, konstaterar Maria.

I Café Blå elefanten kommer det att serveras fisk, skaldjur, grönsaker och annat gott. – Men inte kött, det är ett medvetet val för att bidra till att världen ska må bättre.
Foto: Hannah Andersson

På entréplan möts kunderna av inredning från Marocko och Indien, och dofter producerade på Österlen. Längst in i lokalen håller caféet på att växa fram. En trappa upp, på den ljusa vindsvåningen med storslagen utsikt över landskapet, hänger linnekläderna som är Reunions signum. Plagg, både av egen design, och handplockade från Italien.

Smygöppning blir det som sagt redan den 14 mars, sedan är butiken öppen hela invigningshelgen. Ordinarie öppettider är torsdag till söndag klockan 11-17.