1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Blomstrande företag fortsätter att växa

Med en tydlig framtidsvision utvecklar de kreativa systrarna Lindskog sitt blomstrande företag. Senaste tillskottet är Blomsterstallet.
Freja och Julia Lindskog fortsätter att utveckla sitt företag ”Systrarna Lindskogs Trädgård & Design”. Senaste tillskottet är Blomsterstallet som rymmer snittblommor och krukväxter.
Foto: Hannah Andersson

Det började med trädgårdsservice. 2015 startade Freja och Julia Lindskog ”Systrarna Lindskogs Trädgård & Design”. Bara tre år senare öppnade de handelsträdgård utanför Löderup.

– Vi har haft ett fantastiskt år med handelsträdgården och varit totalt tio personer sysselsatta i företaget under året, så det känns verkligen som vi är på rätt spår, säger Freja.

En av stallets gamla boxar har förvandlats till blomsterkyl, välfylld inför en bröllopsbeställning.
Foto: Hannah Andersson

Nu väljer systraduon att satsa på floristbiten.

– Blomsterstallet är en utveckling av företaget som vi har haft i tankarna ända sedan starten och när vi i vintras kom i kontakt med Angelina Sköldehammar, som är en duktig florist, bestämde vi oss för att det var dags att göra verklighet av planerna.

Liksom namnet antyder är det ett av gårdens stall som har förvandlats till butik.

– Här stod våra ponnyer, berättar Julia och visar in.

En av de gamla boxarna har blivit blomsterkyl och den andra arbetsplats med binderibord.

– Jag och Freja har varken tiden eller kunskapen, så det blir Angelina tillsammans med Nathalie Andersson, som kommer att rå om Blomsterstallet.

– Vi har haft ett fantastiskt år med handelsträdgården, berättar Freja som driver ”Systrarna Lindskogs Trädgård & Design” tillsammans med syrran Julia.
Foto: Hannah Andersson

Tanken är att blomsterbutiken ska komplettera handelsträdgården.

– Handelsträdgårdens utbud är mer säsongsbetonat, medan snittblommor har en längre säsong, därför kommer vi testa att hålla Blomsterstallet öppet året runt. Vi har redan knutit kontakt med en begravningsbyrå och erbjuder självklart binderi för såväl fest och bröllop som begravning.

Blomsterstallet kommer i höst att hålla samma öppettider som handelsträdgården, vardagar klockan 10-17 och helger klockan 10-14.
Foto: Hannah Andersson

Planer för att fortsätta utveckla verksamheten fattas inte.

– Vi vill bjuda in till fler evenemang och har redan startat med några inspirationsföreläsningar och en växtloppis. Tanken är att vi i framtiden ska nyttja hela logen bakom Blomsterstallet, med kurslokal men även cafédel och det kommer även att bli en visningsträdgård här så småningom. Idéerna är många!