1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bokbussen också på plats

Lördagen den 5 oktober poppar Simrishamns bokbuss upp på Stubbaracet i Blästorp.
Bibliotekarie Erika Svahn har rattat ut bokbussen på en åker och är jätteglad för det. Foto: Kate Visonj

När det är dags för Stubbarace i Blästorp passar Simrishamns bibliotek på att visa sina resurser och tjänster utanför bibliotekets väggar och ordinarie bokbuss-stopp.

I fjol lockades över 500 människor ut på en åker för att se traktorer snitsla sig fram mellan tunnor. Så vad gör bokbussen där?

– Det är något av en folkfest. Förutom att det tävlas äts det korv, handlas med lokalproducerat och det umgås. Vi tänker att biblioteket ska vara där folk är, och visa på vad biblioteket kan erbjuda dem. Det är kanske inte alla som vet att man till exempel kan låna tidskriften Traktor power på sitt bibliotek, säger Kate Visonj, bibliotekarie på Simrishamns bibliotek.

Hon tillägger att just traktorer är något av det mest efterfrågade bland små barn på bokbussen, och att man fått köpa in extra bilderböcker på temat.

Inför Stubbaracet lastas därför bokbussen med extra mycket fordonslitteratur för både stora och små.

Lånekort går att skaffa ombord på bokbussen som finns tillgänglig klockan 13-15 på Stubbaracet i Blästorp lördag 5 oktober.

Läs mer

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Musik

Spontana musikaliska äventyr skänker tröst

Spontanmusik har blivit kyrkomusikern Nadja Erikssons sätt att nå ut i coronatider. Hon tänker att musiken har en läkande kraft och skänker en välbehövlig glädje.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.