1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bollen i nät för ny park

Covid-19 må ha satt stopp för en officiell invigning av nya parken vid Bergstrands väg i Simrishamn men stämningen var ändå på topp när Anna Bartels, Carl-Göran Svensson och Emilia Hallgren invigde spontanidrottsplanen med en basketmatch.
Den 13 februari togs det första spadtaget för aktivitetsparken vid Bergstrands väg i Simrishamn. Nu är parken slutbesiktigad och öppen för allmänheten. Carl-Göran Svensson (C), samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Anna Bartels, landskapsarkitekt och en av de ansvariga för projektet, samt Emilia Hallgren, kommunikatör på samhällsbyggnadsförvaltning, invigde multiplanen med en spontan basketmatch.
Foto: Hannah Andersson

Jonebergsparken och Bergstrands väg, de första två etapperna av kommunens satsning på ett allaktivitetsstråk genom Simrishamn står nu klara och man mottog nyligen ett pris för sitt arbete med att främja friluftslivet i kommunen.

– Naturvårdsverket har utnämnt oss till ”Årets förbättrare”, mycket tack vare de senaste årens arbete med att skapa mötesplatser i tätortsnära naturområden, säger Carl-Göran Svensson (C), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

images8 bilder
enlarge
Simrishamns nya allaktivitetsparker.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Musik

Spontana musikaliska äventyr skänker tröst

Spontanmusik har blivit kyrkomusikern Nadja Erikssons sätt att nå ut i coronatider. Hon tänker att musiken har en läkande kraft och skänker en välbehövlig glädje.

Simrishamn

Utställningen Livs-medel invigs

Utställningen Livs-medel ger ett kulturhistoriskt sammanhang för örten bovete, och tar upp olika perspektiv kopplat till dagens frågor om lokal livsmedelsproduktion. Konstnären Gunnel Pettersson finns på plats på Österlens museum och berättar om sin utställning torsdagen den 18 juni klockan 13-15. Max 40 deltagare. Föranmälan till museet krävs.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.