1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dags att nominera till pris

Österlens folkhögskola i Tomelilla har instiftat ett nytt folkbildningspris som det nu är det dags att nominera till. I november tillkännages vem den första mottagaren av priset blir.
Kristin Svensson, Fredrik Wennheden, Hanseric Jonsgård, Marianne Åkerblad och Linda Nilsson utgör juryn, tillsammans med Hassane Kardoud och Mats Hagelin, inte med på bild.
Foto: Hannah Andersson

Österlens Folkhögskola Folkbildningspris ska gå till organisationer, person eller personer med anknytning eller verksamma i Skåne, som verkat eller spridit kunskap i folkbildningens anda. Priset kommer att delas ut vartannat år med start 2019.

Det är öppet för allmänheten att nominera person, personer, organisationer till priset och även den jury som ska utse pristagaren/ pristagarna, har rätt att komma med nomineringar.

Priset är utformat som ett vandringspris och där pristagaren/pristagarna också får en replik av vandringspriset. Det delas även ut en prissumma på 10.000 kronor.

Priset delas ut i samband med Österlens Folkhögskolas aktivitet i december och pristagaren/pristagarna ska genomföra en föreläsning eller annat framträdande på Österlens Folkhögskola.

Priset delas ut vartannat år och med start december 2019, i samband med skolans Musikhjälpsdag.

Nomineringarna ska vara inlämnade senast den 15 september.

Läs mer

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Fotboll

Kul start på sommarlovet

Ett 70-tal killar och tjejer samlades förra tisdagen på Tomelilla IP för att kickstarta sommarlovet med MFF Sommarcamp. På schemat stod teknikträning och matcher, men framförallt härligt häng med nya kompisar.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.