1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dags för årets familjedag

För fjärde året bjuder Tomelilla gymnastikklubb in till sin ­­uppskattade familjedag, den 1 maj på Lindesborgsskolans område i Tomelilla.
Tomelilla gymnastikklubb bjuder in till familjedag på Lindesborgsskolans gräsplan den 1 maj klockan 11-14.

Tomelilla gymnastikklubb hade i många år arrangerat Bamsegympaloppet den 1 maj när man för tre år sedan bestämde sig för att prova att utveckla evenemanget. Familjedagen gjorde succé från start och växer för varje år. Förra årets evenemang lockade fler än 600 besökare. Årets familjedag äger rum den 1 maj klockan 11-14.

För två tjugor i entré bjuds besökarna på Bamsegympalopp eller vuxenlopp, hoppborg och sumobrottning, ansiktsmålning, ponnyridning, tipsrunda och tävlingar hos utställande företag. Möte med Spider-Man, Snövit, Törnrosa, Jasmine och Gympa-Bamse med vänner. Alla får korv med bröd, dricka och frukt.

Uppvärmningen till Bamsegympaloppet startar klockan 11.30. Efter uppvärmningen går först starten för löparna i åldern 0-6 år, därefter är det dags för 7-12 år. När barnen kommit i mål är det dags för de vuxna att värma upp och springa sitt lopp.

Familjedagen avrundas klockan 13.00 med dansuppvisning och därefter prisutdelning.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Tomelilla

Tomelilladagen ställs in

Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.