unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dags för dans med krans kring lövad stång

Startskottet för sommaren firas med musik, dans kring blomstersmyckad midsommarstång och picknick i gröngräset på många platser i sydöst. Vi har sammanställt en guide till några av dem.
Dans kring lövad stång, sång, musik och lekar är gemensamma nämnare för de flesta av midsommarfirandena som finns att välja på i vårt sydöstra hörn av Skåne.
Dans kring lövad stång, sång, musik och lekar är gemensamma nämnare för de flesta av midsommarfirandena som finns att välja på i vårt sydöstra hörn av Skåne.

Backåkra

Firande med dans, musik, sång och lekar kring midsommarstången, som leds av konferencier och lekledare. Klockan 14.00-15.30. Servering finns, med försäljning av kaffe/te, kakor, läsk och glass. Arrangemanget genomförs av Löderups Skyttekår, Löderups Scoutkår och Sydöstra Skånes Lottakår, med stöd från Ystads Kommun, Kulturnämnden.

Borrby

Midsommarfest i Borrby prästgårdspark. Klockan 9 kläs stången, alla som vill är välkomna att hjälpa till. Klockan 13 inleds firandet av Staffan Blomberg, därefter danslekar till dragspel av Jan-Eve Svensson. Österlens folkdansgille visar traditionella danser. Medtag kaffekorg och något att sitta på. Arrangör är Gärsnäs församling.

Brantevik

Traditionell midsommarfest på Branteviks idrottsplats. Klockan 14 avgår lövade vagnar från Fartygsgatan vid Norra Skolan ner till Branteviks IP. Där tar dansen vid kring lövad, och av publiken just rest, midsommarstång. Sånglekar för och med barnen. Även fiskdamm, pilkastning, målgubbe, åla-lotteri, kaffelotteri, kramdjurs-tombola med mera. Kaffeservering med hembakt, kiosk med godis, läsk och glass. Arrangör är Branteviks IF.

Brännebo

Midsommarfirande på Brännebo i Ö Vemmerlöv/Gylleboskogen med dans kring majstången till livemusik med spelemännen Äbbled klockan 13.30. Försäljning av kaffe med hembakat och glass, samt lotterier. Stången kläs klockan 09.00 och allmänheten hälsas välkomna att delta. Medtag gärna egna blommor, eller hjälp till att plocka på ängen. Arrangör är Gärsnäs scoutkår.

Brösarp

Midsommarfirande på Byaängen. Firandet startar med att stången kläs klockan 13. Klockan 14 börjar dansen. Ta gärna med fikakorg. Alla barn bjuds på glass.

Kivik

Firande på Solevi. Klockan 10.00 hjälps alla åt att klä midsommarstången, ta gärna med blommor. Klockan 13.30 startar midsommarfirandet. Stipendiet i Åke Bomans minnesfond delas ut, det blir dans kring midsommarstången och musikunderhållning. Kaffe, kaka, läsk, glass, fiskdamm och lotteri. Arrangör är Kiviks AIF.

Onslunda

Firande vid Hembygdsgården i Onslunda. Den 20 juni klockan 19.00 samlas alla som vill för att klä midsommarstången. Medtag mat/fika för gemensam förtäring. På midsommarafton, den 21 juni, klockan 13.15 reses midsommarstången. Därefter blir det dans och kaffeservering. Båda dagarna tillsammans med Byalaget, Pro och OIF.

Skillinge

Firande med dans kring midsommarstången. På Skillinge idrottsplats klockan 14.00-15.00. Försäljning av kaffe, korv med mera.

Skåne Tranås

Traditionellt midsommarfirande. Samling på torget klockan 13.00 där midsommarstången kläs. Det blir dansuppvisning av Ystad folkdansförening och ringlekar vid byadammen. Kaffeservering.

Tjörnedala

Traditionellt firande med dans kring midsommarstången till levande musik. Insläpp från klockan 12.00. Klockan 13.00 spelar Nya Stup upp till dans. Klockan 14.00 dans kring midsommarstången. Cirka klockan 15 blir det folkdansuppvisning med Österlens Folkdansgille. Lotteri och försäljning av hamburgare, korv, kaffe, kakor och glass. Entré 20 kronor. Arrangör är FC Cimrishamn.

Tomelilla

Firande på Tomelilla Byagård. Klockan 12.00 hjälps alla åt att klä midsommarstången. Sedan blir det musik och midsommardans. Ta gärna med en fikakorg och något att sitta på.

Läs mer

Succésommar för blomsterkungarna

Ystad

Succésommar för blomsterkungarna

Med omkring 2000 besökare om dagen och en omsättning under juli som ökade med 350 procent jämfört med i fjol, kan Karl Fredrik Gustafsson och sambon Petter Kjellén på Eklaholm se tillbaka på en sommar som överträffade deras vildaste fantasi.

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Filial i farfars fars skrädderi

Simrishamn

Filial i farfars fars skrädderi

På Kristi himmelfärdsdag öppnar Suzanne Rosengren en filial till Ystadbutiken Krizi i sitt sommarhus i Östra Hoby.

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.