1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dags för Tomelilladagen

Lördagen den 25 maj blir det musik, mingel, hoppborg, ankrace och flera andra kul aktiviteter när Företagarna i Tomelilla bjuder in till Tomelilladagen.
Lördagen den 25 maj bjuder Företagarna i Tomelilla in till Tomelilladagen med aktiviteter för hela familjen. Therese Bengtsson och Morgan Malmberg hoppas på fint väder, go stämning och många besökare i alla åldrar.
Foto: Hannah Andersson

– Vi vill hålla byn levande och ge de lokala företagen och föreningarna en chans att synas lite extra. Därför bjuder vi in till Tomelilladagen på söndag mellan klockan 10-13.30, berättar Therese Bengtsson som driver frisörsalongen L.U.G.G i byn och är styrelseledamot i Företagarna.

Det är tredje året som Tomelilladagen går av stapeln i sin nuvarande form.

– Evenemanget växer för varje år vilket är jätteroligt, säger Morgan Malmberg på Torget 6.

Omkring tjugo utställare kommer att slå upp sina bord och tält på torget. Det kommer att finnas aktiviteter för alla åldrar.

– För barnen ordnar vi hoppborg, ansiktsmålning och möjlighet att provsitta några olika stora fordon, berättar Therese.

På kvällen bjuder Torget 6 in till tältfest men redan under dagen blir det olika aktiviteter i tältet.

– Klockan 10.30 uppträder Tomelilla rockkör och klockan 12.15 ger Ewa-Gun Westford ett föredrag, berättar Morgan. Under dagen finns även L.U.G.G på plats i tältet för att gratis styla och sminka de som vill, inför kvällens festligheter.

Klockan 14.00 går starten för det populära ankracet borta vid Välabadets gamla entré, målgång bakom kommunhuset.

– Det är Tomelilla tävlingsdrill som håller i årets ankrace och de har förberett 500 ankor.

Ankracet är en gammal tradition som återupptagits.

– Jag minns själv hur kul jag tyckte att det var som barn, säger Therese.

Serveringen i Torget 6 stora tält öppnar klockan 11.00. Med start klockan 18.00 blir det musik, dans och mat, då är det förköpsbiljett som gäller.

– Mikael Hemmingsson, trubadur, underhåller hela kvällen, och från klockan 21.00 är det fri entré, avslutar Morgan.

Läs mer

Kivik

Glada barn på museet

Lördagen den 1 augusti äger arrangemanget ”Glada barn på Kivik” rum för andra gången i sommar. Under dagen ges det till exempel möjlighet för barn att leka och pyssla på Barnens museum som är öppet klockan 11-16. Fri entré för alla barn under 12 år. Bakom aktiviteten står Kiviks Museum i samarbete med Kiviks Turism och Engelholmsglass.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Tomelilla

Tomelilladagen ställs in

Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.