1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dags igen för antikmässa

På söndag, den 20 oktober mellan klockan 10-16, slås portarna till Surbrunnsparken och höstens upplaga av Ystads antikmässa upp.
På söndag har det blivit dags för höstens upplaga av Ystads antikmässa, kuriosa, retro och vintage som arrangeras av Kerstin Påhlsson (bilden), Rolf Carlsson och Nils Ankarklou.
Foto: Hannah Andersson

Både Surbrunnsparken och sidobyggnaden Cabinen kommer att vara fyllda, till sista plats, med utställare.

– Det blir cirka 50 utställare med omkring 100 bord och utbudet kommer i vanlig ordning att vara väldigt blandat, med allt från antikt, till kuriosa, vintage och retro, berättar Kerstin Påhlsson som arrangerar mässan tillsammans med Rolf Carlsson och Nils Ankarklou.

Många av utställarna är mässan trogen och har varit med sedan starten på Norreportskolan.

– Vilket är jättekul! säger Kerstin. Men roligt är även att det kommit till en hel del nya utställare. Till höstens mässa har flera antikhandlare hört av sig och velat boka bord. Bland andra Thomas Leandersson från Tomelilla auktionsverk och Christian Lövberg från Sölvesborg som är god vän med Dan Holm, antikhandlare från Helsingborg. Dan Holm gästar för övrigt mässan för tredje gången vilket vi är väldigt glada för.

Den mest långväga utställaren kommer från Spanien.

– Det är Ylva Högberg som reser hit för att ställa ut på mässan. Annars syns utställare från hela Skåne, samt några från Danmark respektive Stockholmsområdet.

– Flera utställare kommer med spännande vintage och Rolf Carlsson kommer med en riktig raritet, ett dassalock i trä från 1880 med inristade initialer, berättar Kerstin som själv kommer att erbjuda Ystad-Metall i god kondition, mycket kuriosa men även en del retro på sitt bord.

Mässans popularitet, bland både utställare och besökare, ökar för varje år.

– Det är mycket tack vare ett gott samarbete med gästgivare Stefan Möller som mässan blir så lyckad, säger Kerstin

Entrén till mässan är fri. Fikaservering finns.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.

Kivik

Vår kunskap om universum

Torsdagen den 25 juni bjuder Kiviks museum in till föreläsningen ”Jorden – så ock på himmelen” med astronom Anders Nyholm. Anders kommer att prata om hur vår kunskap om universum har förändrat vår världsbild genom årtusendena. På Äppelgården klockan 18.30. Entré inklusive kvällsmacka. Boka plats i kontakt med museet.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Tomelilla

Tomelilladagen ställs in

Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.