1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Foto

De söker medlemmar till ett nystartat bildforum

Skillingeborna och fotoentusiasterna Terry Hannington, Kjell Sunquist och Henrik Ivre är initiativtagare till ett nystartat bildforum. Tanken är att träffas regelbundet för att visa och diskutera bilder. Ett långsiktigt projekt är även att samla bilder på livet i dagens Skillinge.
Skillingeborna Terry Hannington och Kjell Sundquist har tillsammans med Henrik Ivre startat Skillinge Bildforum som söker fler medlemmar.

Bildforumet välkomnar alla fotografer, oavsett om man tar Instagrambilder med mobilen eller är en avancerad systemkameraanvändare.

– Det viktiga är att man är intresserad av bilder, säger Terry Hannington, som påpekar att bildforumet inte är en ny fotoklubb.

– I en klubb handlar det ofta om utrustning och man arrangerar interna tävlingar och korar bästa bilden. Vi vill hellre diskutera bilder med varandra och om medlemmarna så önskar, kan vi ordna utställningar tillsammans, säger han.

Det kan vara nytagna bilder, gamla favoriter, bilder från exotiska resor, eller vanliga vardagsbilder. Diskussionen kan till exempel handla om teknik, stil, ljussättning eller beskärning.

– De flesta bilder idag är digitala och huvuddelen visas bara privat eller läggs ut på sociala medier som Facebook eller Instagram. I bildforumet finns en chans att visa och prata om dem, säger Kjell Sundquist.

Ett projekt rullande över tid är att samla bilder på livet i dagens Skillinge.

– Axel Lancing och Skillinge Sjöfartsmuseum har på ett fantastiskt sätt visat Skillinges historia men vem sammanställer dagens digitala bildhistoria? Det kan bli en av Skillinge Bildforums uppgifter, säger Terry Hannington.

Gruppen har marknadsfört sig via Facebook och har satt upp lappar lite varstans i byn för att locka medlemmar. Ett första möte arrangerades nyligen på Bistro Verandan.

– Vi tänker att vi ska försöka träffas varannan vecka. Antingen ses vi hemma hos någon av oss, men blir vi väldigt många, får vi kika på någon lokal här i byn. Det kommer bli jättekul, säger Terry Hannington.

– Skillinge Bildforum är ingen fotoklubb. Vi kommer inte ha interna tävlingar och jämföra utrustning, utan fokusera på bilden, säger Kjell och Terry.
Gatufotografering är Kjell Sundquists passion. Bilden ovan togs under en krånglig taxiresa i USA.
Terry Hannington gillar att fotografera detaljer, bland annat statyer. Bilden ovan är tagen på en kyrkogård i Paris. Foto: Terry Hannington.

Läs mer

Simrishamn

Stadsvandring med eländestema

Lär känna Simrishamn i en stadsvandring med museichef Lena Alebo på temat tidigare århundradens olyckor, pandemier och fattigdom. Det blir också berättelser om stadens utveckling, näringsliv och invånare. Max 20 deltagare. Föranmälan krävs. Datum: 22/7, 29/7 och 5/8 klockan 14-15.30. Även 16/7, 23/7, 30/7 och 6/8 klockan 18-19.30.

Stenshuvud

Bland troll, pysslingar och jättar

Kiviks Museum guidar kring Stenshuvuds kulturhistoria och mytologi fredagen den 10 juli. Start utanför Naturum klockan 13.00. För både vuxna och barn från 7 år. Plats måste bokas i kontakt med museet. Vandringen sker på egen risk, även om guiden förmedlar tips om hur man skyddar sig från trolldom.

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.