1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Delikat Äppelskruttdag

På lördag vankas matmarknad, äppelkakstävling och musikunderhållning när det åter är dags för Äppelskruttdagen i Simrishamn.
Lördagen den 5 oktober firas traditionsenligt Äppelskruttdagen i Simrishamn med öppet i butikerna, matmarknad, äppelkakstävling och musikunderhållning.
Foto: Hannah Andersson

För tredje året slås det populära mattältet upp på Stortorget. Initiativet uppskattas av både besökare och utställare.

– Det har blivit en härlig mötesplats där lokala aktörer får en chans att visa vad de har att erbjuda, säger Daniel Malm från En gaffel kort som håller i trådarna för mattältet. Det är även en möjlighet för oss i branschen att träffas och det brukar bli riktigt skön stämning i tältet.

Omkring tio restauranger och caféer kommer att delta i år. Alla erbjuder varsin smakportion, på minst 50 gram, på temat äpple.

– Kravet är att någon del ska vara baserad på äpple, berättar Daniel. Vi kommer själva att erbjuda pressad sylta på fläskbog från Karlsfälts gård, tillsammans med äppelkompott smaksatt med rosmarin och säkert ytterligare något tillbehör, men det är inte spikat än.

Det är Lions Club Simrishamn som kommer att sälja häftena om 8 matbiljetter och mattältet öppnar klockan 12.

Lions ansvarar även för den årliga äppelkakstävlingen.

– Bidragen lämnas in till oss på torget mellan klockan 10-12 och liksom tidigare år tävlar de om ett smycke från guldsmed Ola Lancing, berättar Nils-Bertil Persson från Lions.

Vinnaren utses av en jury och presenteras klockan 14.45. Lions erbjuder allmänheten kaffeservering och avsmakning av äppelkakorna.

Program

Klockan 10-15: Öppet i butikerna.

Klockan 10-12: Tävlingsbidragen till äppelkakstävlingen lämnas i Lions tält.

Klockan 10.30-11.30: Simrishamns Musikkår spelar.

Klockan 11.40: Bo Olsson invigningstalar.

Klockan 12-15: Toddyboys spelar.

Klockan 12-15: Mattältet håller öppet.