1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Design, hantverk och lokalproducerade godsaker

Förra året var det premiär för julmarknaden på Skillinge teater i nya teaterdirektörerna, Karin Johansson-Mex och Nils-Peder Holms, regi. Julmarknaden gjorde succé och lockade fler än tusen besökare.
Nils-Peder Holm och Karin Johansson-Mex bjuder in till julmarknad på Skillinge teater för att mota mörkret med ljus och gemenskap i juletid. – Vi hoppas att julmarknaden ska göra samma succé som i fjor, säger Peder.
Foto: Fredrik Ekblad

– Premiären gick över förväntan, berättar Nils-Peder Holm. Katarina (Zell, teaterns tidigare ägare reds.anm.) bjöd varje år in till en uppskattad julmarknad i teaterns café. Vi valde att utöka marknaden och göra plats för utställare både på stora scenen och inne i Fryshuset. Samtidigt bestämde vi oss för att styra utbudet mot främst design, lokalproducerad mat och hantverk. Initiativet blev väldigt uppskattat, marknaden lockade fler än tusen besökare. Vi blev lite överraskade av det stora intresset och har tagit med oss det i planeringen av årets julmarknad.

Årets julmarknad på Skillinge teater äger rum den 1 december klockan 11-17.

– Vi har valt att bjuda in några färre utställare och möblerat annorlunda, för att besökarna ska få mer plats att röra sig på. Årets marknad kommer, i likhet med förra årets, att bjuda på intressanta utställare och ett varierat utbud. Det kommer att ännu mer fokus på design det här året, vilket jag tror kommer att bli uppskattat.

Caféet är öppet, med den storsäljande skinkmackan på menyn.

– Förra året sålde vi säkert tvåhundra skinkmackor så den kommer vi självklart att erbjuda även i år. Besökarna kommer även att kunna njuta av risgrynsgröt i caféet, eller en god grillad korv från Södra kompaniet.