1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Design, hantverk och lokalproducerade godsaker

Förra året var det premiär för julmarknaden på Skillinge teater i nya teaterdirektörerna, Karin Johansson-Mex och Nils-Peder Holms, regi. Julmarknaden gjorde succé och lockade fler än tusen besökare.
Nils-Peder Holm och Karin Johansson-Mex bjuder in till julmarknad på Skillinge teater för att mota mörkret med ljus och gemenskap i juletid. – Vi hoppas att julmarknaden ska göra samma succé som i fjor, säger Peder.
Foto: Fredrik Ekblad

– Premiären gick över förväntan, berättar Nils-Peder Holm. Katarina (Zell, teaterns tidigare ägare reds.anm.) bjöd varje år in till en uppskattad julmarknad i teaterns café. Vi valde att utöka marknaden och göra plats för utställare både på stora scenen och inne i Fryshuset. Samtidigt bestämde vi oss för att styra utbudet mot främst design, lokalproducerad mat och hantverk. Initiativet blev väldigt uppskattat, marknaden lockade fler än tusen besökare. Vi blev lite överraskade av det stora intresset och har tagit med oss det i planeringen av årets julmarknad.

Årets julmarknad på Skillinge teater äger rum den 1 december klockan 11-17.

– Vi har valt att bjuda in några färre utställare och möblerat annorlunda, för att besökarna ska få mer plats att röra sig på. Årets marknad kommer, i likhet med förra årets, att bjuda på intressanta utställare och ett varierat utbud. Det kommer att ännu mer fokus på design det här året, vilket jag tror kommer att bli uppskattat.

Caféet är öppet, med den storsäljande skinkmackan på menyn.

– Förra året sålde vi säkert tvåhundra skinkmackor så den kommer vi självklart att erbjuda även i år. Besökarna kommer även att kunna njuta av risgrynsgröt i caféet, eller en god grillad korv från Södra kompaniet.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Sydöst

Dags för Hästrundan i helgen

Skåne. I dagarna tre blir det en blandning av prova på aktiviteter, öppna hus, föreläsningar, utställningar, med mera. Aktiviteter för både barn och vuxna. Evenemanget är ett samarbete mellan Föreningen Hästrundan, hästföretag och föreningar i Sydöstra Skåne samt Destination Häst.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Utställningen Livs-medel invigs

Utställningen Livs-medel ger ett kulturhistoriskt sammanhang för örten bovete, och tar upp olika perspektiv kopplat till dagens frågor om lokal livsmedelsproduktion. Konstnären Gunnel Pettersson finns på plats på Österlens museum och berättar om sin utställning torsdagen den 18 juni klockan 13-15. Max 40 deltagare. Föranmälan till museet krävs.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.