1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Det är aldrig för sent att prova något nytt

Det är inte alla som skulle ta sig an utmaningen att byta yrkesbana 60 år fyllda. Men det gjorde Susen Åberg, som efter avslutad utbildning startade egen hudvårdssalong hemma i Tryde norra.
Susen Åberg är certifierad och medlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, som garanterar professionell behandlingskvalité. Birgit Sponn har tagit plats i behandlingsstolen för att avnjuta en ansiktsbehandling.
Foto: Hannah Andersson

2010 flyttade Susen Åberg och hennes man från Stockholm till Tryde. Att få fast anställning på nya orten visade sig dock bli en utmaning.

– I Stockholm hade jag varit egen företagare i 15 år och arbetat med att sälja skol- och kontorsmöbler, berättar Susen.

På plats i Tryde jobbade hon som vikarie på lite olika skolor.

– Och det trivdes jag med, men det var svårt att få en fast anställning och även om jag närmade mig pensionsåldern så hade jag alls ingen lust att sluta jobba så jag tänkte att ”äh, jag utbildar mig väl då” och sökte in till Gildaskolan.

Susen Åberg skräddarsyr gärna behandlingarna efter kundernas önskemål.
Foto: Hannah Andersson

2016 tog Susen examen som auktoriserad hudterapeut efter ett års intensiv utbildning där hon var tveklöst äldst i klassen.

– Jag var dubbelt så gammal som äldsta klasskamraten men det var inget som låg mig till last, tvärtom, säger Susen och berättar att utbildningen var tuff med intensiv praktik i skolans egen salong, parallellt med många teoretiska prov.

– Det var en utmaning där jag hade stor nytta av min livserfarenhet.

I lokal i anslutning till bostadshuset har Susen inrett en mysig hudvårdssalong.
Foto: Hannah Andersson

Sedan slutet av förra året driver hon eget, Susens Hudsalong, i lokal i anslutning till bostaden.

– Jag erbjuder allt från klassisk ansiktsbehandling till helkroppsbehandlingar med massage, men även hårborttagning och färgning av fransar och bryn. Alla kvinnor är välkomna men jag riktar mig särskilt till damer i min egen ålder. De är extra kul att arbeta med för resultatet av en behandling blir ofta väldigt tydlig.

Salongen finns i Tryde norra, strax utanför Tryde by.
Foto: Hannah Andersson

Men det är långt ifrån alla kunder som låter skönhetsaspekten väga tyngst.

– Hälften av mina kunder kommer för att unna sig en stunds avkoppling. Och det är underbart att se dem lämna salongen med ny energi!