1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Det gångna året i bilder

2019 har bjudit på både stort och smått. Här har vi samlat några av våra favoritbilder från reportage och nyhetsrapporteringar under året som gått.

Det har blivit dags att summera det gångna året. För många är 2019 året då HBO-serien Game of Thrones avslutades och då Greta Thunbergs namn var på allas läppar. Men det har hänt en hel del mer än så. På Österlen har spännvidden på händelserna sträckt sig från kronprinsessans besök i Simrishamn till invigningen av pumptrackbanan i Smedstorp.

En av årets höjdpunkter var utspringet på Nova Academy, då studenterna yra av glädje gratulerades av familj, vänner och släktingar. Att solen gassade från en molnfri himmel och att kvicksilvret i termometern nådde upp till 30 grader gjorde inte saken sämre.

images6 bilder
enlarge

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.