1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Det viskas om mord på restaurang Lite Mer

Med premiär fredagen den 28 februari gör Ystad Stadsteater sin sjätte mordgåta. För tredje året i samarbete med restaurang Lite Mer.
Lite Mer står för trerättersmenyn och Ystad Stadsteater för föreställningen när det vankas mordgåta.
Foto: Hannah Andersson

Året är 1958. Kungen ska komma för att inviga bruket i den lilla byn Köpingebro. Kyrkokören, under ledning av kyrkoherde Hilmer, tränar ivrigt i väntan på kungabesöket. Med i kören är före detta polisen Sture, läkaren Märta, samt Edward och Alice. Edward och Alice väntar hem sonen Christer, som kommer till Köpingebro för att fira sin 18-årsdag. I förberedelserna inför festen hittar Alice Christers dagbok.

– I dagboken döljer sig en fruktansvärd hemlighet och en mordhistoria nystas upp, avslöjar Lars Schilken som spelar Hilmer.

I fyra akter varvat med förrätt, huvudrätt och efterrätt serveras publiken årets mordgåta.

– Vi är väldigt glada att, för tredje gången, få spela vår mordgåta här på restaurang Lite Mer, för lika viktigt som att teatern är bra, är det att maten är god, konstaterar Lars.

– Och jag är väldigt glad för att Ystad Stadsteater kommer åter, för vi har väldigt kul tillsammans veckorna när mordgåtan spelas, säger Carina Hane på Lite Mer. Dessutom har vi inte servering kvällstid i vanliga fall, så det här är ett utmärkt tillfälle för oss att erbjuda våra gäster en bra kombination av mat och underhållning.

images6 bilder
enlarge

Publiken bjuds till bords en trappa upp. Några små scener är uppbyggda men skådespelarna använder sig av hela rummet när de spelar. För att lyckas lösa gåtan gäller det att vara uppmärksam på detaljerna.

– Vi har gjort ett extra gediget förarbete i år med fokus på just detaljerna, berättar Lars och lovar samtidigt att alla karaktärerna gör sitt bästa för att luras, så helt enkelt att knäcka gåtan lär det inte bli.

”Det viskas om mord” spelas 28 och 29 februari, samt 6, 7, 8, 13, 14, 20, 27 och 28 mars. På fredagar och lördagar börjar föreställningen klockan 18.30, söndagen den 8 mars ges föreställningen klockan 14.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.

Simrishamn

Visning av årets lökodling

Eva Fristedt från ”Narciss och tulpan” visar årets lökplantering i Österlens museums trädgård. Eva ger även råd och tips kring lökodling. Lördagen den 9 maj klockan 11 och klockan 13. Fri entré. Vid Österlens museum i Simrishamn.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.