Dethleffsklubben på besök

Simrishamn Artikeln publicerades
25 husbilar rullade in på Tobisviks camping förra veckan när Dethleffsklubben hade träff. Tre dagar på Österlen väntade de 48 medlemmarna.
Foto: Hannah Andersson
25 husbilar rullade in på Tobisviks camping förra veckan när Dethleffsklubben hade träff. Tre dagar på Österlen väntade de 48 medlemmarna.

Förra veckan samlades 48 glada medlemmar från Dethleffsklubben på Tobisviks camping i Simrishamn för en Österlenträff ordnad av Ingemar och Eva Jeppsson.

Dethleffs Club of Sweden är Dethleffs största klubb i Europa, med cirka 500 registrerade fordon. Gemensam nämnare är nämligen att medlemmarna har en husvagn eller husbil från Dethleffs eller Sunlight. Klubben arrangerar flera träffar varje säsong.

– Senast vi sågs var för årsmötet, då i Bjursås i Dalarna, berättar Ingemar Holmsten, ordförande. Efter träffen här på Österlen är vi ett gäng som fortsätter till Rügen i Tyskland. Träffarna görs möjliga tack vare engagerade medlemmar.

Ingemar och Eva Jeppsson är just det, två engagerade medlemmar som hade skräddarsytt ett spännande aktivitetsprogram för träffen.

– Under tre dagar kommer vi att guida runt på Österlen, berättar Ingemar. Det är det vi själva uppskattar med klubbens träffar, möjligheten att komma ut och se sig omkring. Och gemenskapen förstås!

Första kvällen väntade en utflykt till Nordic Sea Winery sällskapet, med guidad tur och vinprovning.