1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dubbel kör sjunger julen ut

Löderups församling bjuder in till två konserter i juletid. Först ut är familjekonserten som är tradition sedan mitten av 90-talet.
Arkivbild från Lollokörens repetition inför sommarens välgörenhetskonsert.
Foto: Fredrik Ekblad

Onsdagen den 18 december klockan 19.00 bjuder Löderups församling in till en stämningsfull familjekonsert i Ingelstorps kyrka. För sång och musik står Carina Gustafsson, Caroline Gustafsson, Johan Gustafsson, Louise Gustafsson, Sussi Cederstrand, Emma Mogensen, Gustaf Brandt och Christian Knutli.

– Vi kommer att bjuda på en repertoar av traditionella jullåtar blandat med nya, berättar Louise Gustafsson, kantor i Löderups församling.

Måndagen den 6 januari sjunger Lollokören och Löderups körsällskap julen ut i en trettondagskonsert. Konserten ges i Valleberga kyrka och startar klockan 16.00.

– Det blir en stor och mäktig körkonsert där vi tillsammans njuter av det sista som julen har att ge. Vi kommer att bjuda på en rad härliga sångpärlor från adventsklassikern Dotter Sion och framåt. Åhörarna ges möjlighet att sjunga med i någon psalm och avslutar gör vi tillsammans med O helga natt.

Louise leder båda körerna. Inbjuden musiker är Annika Stoltz som spelar tvärflöjt och piano.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.

Sydöst

Dags för Hästrundan i helgen

Skåne. I dagarna tre blir det en blandning av prova på aktiviteter, öppna hus, föreläsningar, utställningar, med mera. Aktiviteter för både barn och vuxna. Evenemanget är ett samarbete mellan Föreningen Hästrundan, hästföretag och föreningar i Sydöstra Skåne samt Destination Häst.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.