1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dubbel kör sjunger julen ut

Löderups församling bjuder in till två konserter i juletid. Först ut är familjekonserten som är tradition sedan mitten av 90-talet.
Arkivbild från Lollokörens repetition inför sommarens välgörenhetskonsert.
Foto: Fredrik Ekblad

Onsdagen den 18 december klockan 19.00 bjuder Löderups församling in till en stämningsfull familjekonsert i Ingelstorps kyrka. För sång och musik står Carina Gustafsson, Caroline Gustafsson, Johan Gustafsson, Louise Gustafsson, Sussi Cederstrand, Emma Mogensen, Gustaf Brandt och Christian Knutli.

– Vi kommer att bjuda på en repertoar av traditionella jullåtar blandat med nya, berättar Louise Gustafsson, kantor i Löderups församling.

Måndagen den 6 januari sjunger Lollokören och Löderups körsällskap julen ut i en trettondagskonsert. Konserten ges i Valleberga kyrka och startar klockan 16.00.

– Det blir en stor och mäktig körkonsert där vi tillsammans njuter av det sista som julen har att ge. Vi kommer att bjuda på en rad härliga sångpärlor från adventsklassikern Dotter Sion och framåt. Åhörarna ges möjlighet att sjunga med i någon psalm och avslutar gör vi tillsammans med O helga natt.

Louise leder båda körerna. Inbjuden musiker är Annika Stoltz som spelar tvärflöjt och piano.